Aranjeaza rapid in casa si fii atent la toate detaliile. Trebuie sa arate perfect. Acum, mai ai citeva aspecte de pus la punct: atmosfera, miros incintator, meniu deosebit. Aceasta seara inseamna mincare buna si atmosera de calitate.
Atmosfera
In primul rind, luminari. Poate multi gasesc ca lumina fluorescenta a fast-foodului este suficienta pentru a cuceri partenerul, dar cu siguranta sufletul va vibra mai repede, mai puternic daca este incalzit de lumina calda a luminarii.
Alege luminari inalte, montate pe suport, astfel incit si tu si partenerul sa fiti luminati de deasupra. Luminarile mici nu lumineaza uniform fata, reflectindu-se straniu in ochi.
Decoreaza masa cu flori, dar plaseaza-le discret, pentru a lasa spatiu intre voi, sa va vedeti. Pune-le insa la vedere, astfel incit sa va puteti bucura amindoi de frumusetea lor. Trandafirii sint florile romantismului; rosu inseamna dragoste, alb inseamna prietenie.
Mirosul
Cind partenerul intra in camera, trebuie sa fie surprins placut de mirosul care vine din bucatarie, dar dupa masa poate ai vrea sa schimbi tonul. Cele mai cautate arome pentru momentele romantice sint vanilia, lavanda, iasomia, mandarinul si trandafirul. Acestea contribuie la cresterea circulatiei singelui, facind partenerul mai incitat�
Gateste�
Nu trebuie sa pregatesti cele mai extravagante preparate, dar e timpul pentru ceva deosebit. Meniul ar trebui sa cuprinda bauturi, aperitive, salate, mincaruri, desert.
Bauturi: pentru aceasta serviti vin, sampanie, bauturi de fructe. Dar tine minte: bauturile trebuie servite in cantitati moderate. Un iubit beat nu este prea placut� mai ales intr-o seara romantica.
Aperitivul poti sa il pregatesti cu o zi inainte, pentru a economisi timp.
Ingrediente: un ardei gras rosu, taiat marunt, jumatate de catel de usturoi, tocat marunt, doua lingurite de ulei (de masline), jumatate de ceasca de brinza, piper Intr-o tigaie mare, incinge uleiul, la foc mare. Cind acesta e fierbinte, da focul la mediu si adauga usturoiul. Amesteca bine cu o lingura de lemn. Dupa un minut pune ardeiul gras. Brinza trebuie sa fie grasa si moale. Se sfarima foarte bine si se pune ardeiul, amestecindu-se cu mixerul. Se adauga piper dupa gust. Se serveste rece, de la frigider, cu piine prajita.
Salata si sosul special, de asemenea pot fi pregatite cu o seara inainte si se pastreaza la rece.
Ingrediente: o mina de frunze de spanac verde, 2 lingurite de ulei, 7 � 10 ciuperci de marime medie, 4 lingurite de susan prajit, rosii; pentru sos: o lingurita de zahar, 2 lingurite de otet, o lingurita de suc de lamiie, o lingurita de ulei de masline Se taie spanacul si se lasa sa se usuce. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Cind s-a incins, se adauga ciupercile si semintele de susan. Cind ciupercile s-au inmuiat, se ia vasul de pe foc. Se spala rosiile si se taie cubulete. Se pun intr-un vas, peste spanac si peste ciuperci, care trebuie sa fie reci. Separat, se amesteca ingredientele pentru sos, care se pastreaza la rece pina in momentul servirii.
Pregatirea specialitatii pe care o servesti ca fel principal poti sa o incepi cu o seara inainte, taind ingredientele, dupa care le tii la frigider. A doua zi trebuie sa le scoti din timp, pentru a ajunge la temperatura camerei.
Ingrediente: 200 de grame de spaghete, 2 lingurite ulei de masline, jumatate de ceapa, de marime medie, taiata, un sfert de ceasca de miez de seminte, un sfert de ceasca de capere, jumatate de ceasca seminte de anason (sau chimion; se poate folosi si coriandru), un sfert de cana de ardei gras taiat marunt, citiva creveti semipreparati, 2 lingurite de patrunjel tocat
Se pune un vas cu apa usor sarata la fiert. Se adauga pastele si se fierb la foc mediu. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se adauga ceapa, semintele si se lasa pina amestecul devine auriu. Se adauga caperele, anasonul si ardeiul gras. Se amesteca si se lasa la foc mediu, citeva minute, dupa care se adauga crevetii pina se inmoaie. Se ia vasul de pe foc. Pastele, care ar trebui sa fi fiert deja, se scurg si se combina cu amestecul din tigaie. In fiecare farfurie se presara patrunjel.
Desertul trebuie pregatit in ziua respectiva.
Ingrediente: capsuni sau cirese congelate, o cutie de Nutella
Se dezgheata fructele. Se asaza pe un platou, punindu-se in mijloc crema de ciocolata, care trebuie sa fie moale (se poate inmuia la cuptorul cu microunde). Cind servesti desertul, nu uita de servetele!
Daca tu si partenerul nu sinteti suficient de apropiati incit sa serviti cu mina, poti pune pe masa lingurite sau scobitori.
La sfirsitul mesei, nu iti expedia partenerul acasa! O cina romantica inseamna mai mult de atit, dar asta nu inseamna ca trebuie sa alergati spre un pat acoperit cu petale de trandafiri. Un film romantic este potrivit dupa masa. Ar mai putea urma o baie cu spumant sau un masaj cu ulei aromat. Dar aici nu mai e treaba Culinar.ro!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii