Toata aceasta nebunie de gusturi si culori a inceput in ... secolul 1 i.Hr. - De atunci se pastreaza primele izvoare ale unui sandwich, facut de rabinul Hilel, din nuci tocate, mere, condimente, presate intre bucati de paine. 1762 - Apare sandvisul modern - sandwich - la Londra. Cel care a "inventat" acest preparat, fara a intentiona acest lucru, este John Montague, conte de Sandwich. El a cerut ca painea cu branza si carne sa ii fie aduse la masa unde juca jocuri de societate. El a pus ingredientele intre feliile de paine, pe care le tinea intr-o mana, in timp ce in cealalta avea cartile de joc. Ceilalti jucatori au cerut "la fel ca Sandwich". 1827 - Sandvisul ajunge in Statele Unite, prin intermediul unei carti de bucate editata in Anglia de Elizabeth Leslie. Printre principalele preparate figura sandvisul cu sunca. 1900 - Brutariile au inceput sa fabrice felii de paine moi, pentru vanzarea la bucata, care au avut un mare succesc in prepararea sandvisurilor. Pana in 1920, majoritatea copiilor aveau obiceiul sa isi ia la scoala sandvisuri, pastrate in cutii metalice, cel mai adesea umplute cu oua si sunca. 1921 - In SUA se deschide White Castle, primul lant de restaurante specializate in hamurgeri. 1930 - Wonder Bread, cum era numita painea feliata a cucerit lumea intreaga, fiind preferata pentru prepararea sandvisurilor. O data cu aparitia acestui produs pe piata a aparut si una dintre cele mai cunoscute fraze din America: "este cel mai bun lucru de cand a aparut painea feliata". 1941 - Soldatii americani consumau in al doilea razboi mondial sandvisuri cu unt de arahide si jeleu, acesta fiind unul dintre cele mai populare din America, numit "PB&J. 1950 - Elvis debuteaza in lumea muzicala, lansand nu doar hituri de succes ci si un sandwich: cu unt de arahide si banane. 2002 - Armata SUA a preparat sandvisul care rezista trei ani fara a fi tinut la frigider, avand la baza conservanti chimici si un ambalaj special. Combinatii de lux, combinatii indraznete pntru un sandwich: sparanghel, ciuperci marinate, branza cheddar, mustar Dijon creveti, unt, felii de rosii, paine prajita la gratar vita la gratar, ardei rosii si verzi la gratar, ceapa, creveti ardei rosu la gratar, ciuperci la gratar, ceapa, dovlecei, branza de capra, sos de rosii cotlete de vita tocate marunt, ceapa caramelizata, ciuperci piept de pui, branza picanta, avocado, pasta de fasole, smantana, salsa, salata piept de pui, frunze de dafin, lamaie, mere, telina, capere, maioneza cu lamaie pui, avocado, unt, salata, rosie branza, ridiche rosie, branza, rosie sunca, branza, smantana, mustar Nu uita: secretul unui bun sandvis este painea, care trebuie sa fie de calitate si pe care, inainte de preparare, poti sa o tiii cateva secunde in toaster.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii