Ciupercile – sursa de proteine pentru meniurile vegetariene! Majoritatea oamenilor sunt sceptici in ceea ce priveste meniurile pe baza de vegetale deoarece considera carnea ca singura sursa de proteine. Nu cunosc insa faptul ca fasolea si ciupercile sunt adevarate izvoare naturale de proteine si in combinatie cu alte legume precum ardeiul gras, morcovul si ceapa au un gust deosebit si o aroma unica. Daca adaugam putin ulei de masline si un cubulet de unt vom fi cu adevarat vrajiti de gustul mancarii de ciuperci. De asemenea ciupercile pot fi lasate intregi si umplute cu o compozitie care include unt, patrunjel verde si marar se pot gati la cuptor sau la abur pentru pastrarea proprietatilor nutritive 100%. Indicat este sa le punem pe gratarul cu jar din lemne deoarece aroma este deosebita si ofera un rasfat papilelor noastre gustative.
Salatele exotice cu rucola – delicatese culinare! Pentru persoanele care vor sa incerce gustul unei salate speciale recomand combinatia excelenta dintre salata verde si rucola, ananas, banane, capsuni si branza frantuzeasca cu mucegai. Putem adauga la final si putin ulei de masline sau continutul compotului de ananas. Toate aceste ingrediente le puteti gasi in supermarket, prin urmare sunt la indemana tuturor. Urzicile – sursa de minerale! Organismul are nevoie de fier, potasiu, zinc, minerale pe care le putem extrage pe cale naturala din urzici. Este ideal sa profitam de primavara generoasa care ne ofera urzici proaspete si sanatoase.Piureul de urzici este simplu de preparat, nu ne rapeste mult timp si ne asigura necesarul de fier pentru o circulatie buna si pentru calitatea sangelui. Este bine sa nu recurgem imediat la vitaminele si la mineralele pe care le gasim in farmacii sub forma de capsule ci sa includem in meniul nostru produsele naturale. Usturoiul – antibioticul natural!
Includerea usturoiului in alimentatia noastra si consumul regulat de ceapa nu numai ca ne intareste imunitatea si ne face rezistenti in fata racelii si gripei, insa actioneaza atat extern dar si intern ca un adevarat antibiotic. Remediu natural pentru ulciorii si oxiurii intestinali, usturoiul devine aliatul copiilor care se confrunta cu astfel de probleme. Includerea usturoiului in alimentatia copiilor va avea efecte imediate si acest leac nu va da gres niciodata.
Meniurile vegetariene ne asigura complexul de vitamine de care are nevoie organismul nostru si ne ajuta in lupta cu agentii naturali nocivi cladind un zid de aparare in jurul organismului si facand front comun cu anticorpii nostri. Acest articol este scris de Braindusa Cirlan pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete si articole pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii