Grasimile - inamicul sanatatii

Vrei sa ai un stil de viata echilibrat? Atunci alimentatia este unul dintre punctele pe lista cu prioritati. Iata citeva idei pentru a avea o alimentatie sanatoasa.


Carnea consumata zilnic este periculoasa

Consumul zilnic de carne in cantitati mari prezinta mari riscuri pentru sanatate. Studii recente au demonstrat ca grasimile si carnea in cantitati mari sint daunatoare sanatatii omului. Organismul uman are nevoie de cantitati mici de carne si nu in fiecare zi. Cu cit mincam mai putina carne si grasimi animale, cu atit scad riscurile pentru sanatate.

Organismul are nevoie de grasimi in cantitati mici. De aceea, este bine sa se evite consumul excesiv de grasimi saturate si nesaturate.

Grasimile saturate se gasesc in primul rind in carnea de vaca, porc si oaie si in diversele produse preparate din aceste feluri de carne si din grasimea lor, cum sint cirnatii, placintele cu carne, hamburgerii etc. Excesul de grasimi saturate poate duce la boli ale arterelor coronare, la ingrasare si obezitate.

Grasimile nesaturate se gasesc in carnea de peste, pui, curcan, rata, in oua, fasole, linte, seminte de floarea soarelui si in produsele care contin aceste alimente. Aceste grasimi prezinta mai putine riscuri, dar in cantitati prea mari pot duce la ingrasare si la riscul aparitiei unor boli.

In loc de carne grasa sau slanina, se recomanda consumul de cantitati mici de carne slaba. Este bine sa maninci mai multa carne de peste, de orice fel; de asemenea, ficatul este aliment foarte bun, care contine fier; mincarurile traditionale din fasole si alte leguminoase sint hranitoare. Cind gatesti, foloseste cit mai putine grasimi animale si evita prajitul. De asemenea, evita sa pui grasimi in supe sau ciorbe. In concluzie, cu cit maninci mai putine grasimi, cu atit mai bine pentru sanatatea ta.

Amidonul este prietenul organismului

Pentru a asigura organismului energia necesara, consuma amidon, care se gaseste in cartofi, piine, paste fainoase, orez si fulgi de cereale. Aceste alimente nu ingrasa decit daca sint gatite sau servite cu grasime si contin proteine, vitamine si substante minerale. Alimentele bogate in amidon ar trebui sa constituie elementul principal al celor mai multor mese; ideal ar fi sa constituie baza oricarei mese. Daca poti, alege piine integrala deoarece contine fibre vegetale (acestea previn constipatia si tulburarile intestinale). Cartofii sint o sursa excelenta de vitamina C, mai ales gatiti in coaja, si impreuna cu alimentele bogate in fier ajuta la prevenirea anemiei. Asadar, consuma in fiecare zi cantitati mai mari de cartofi, piine, orez, paste fainoase si fulgi de cereale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
5
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia