Ginseng-ul este recunoscut de mult ca fiind o planta de o imensa valoare; primele datari ale folosirii ginseng-ului pot fi regasite in China, datand din secolul 1BC. Aceasta iarba chinezeasca, numita ‘Shen-nung pen ts'ao ching’ are istoria unei plante fata de care multe popoare au un profound respect.
Istoria arata faptul ca imparatii chinezi acordau o mare importanta ginseng-ului; in zilele noastre, ginseng-ul si-a pastrat o mare parte din renume. Folosit ca tonic sau stimulant al incapacitatilor fizice sau mentale, ginseng-ul mai era preferat in cresterea fertilitatii si pentru intarirea organismului. In acelasi timp, chinezii il foloseau si in comert, pentru a plati pentru diferite produse.
In China, varietatile de ginseng sunt folosite pentru afectiuni de genul dispepsiei, starilor de voma si problemelor pe fond nervos. Radacina, fiarta in ceai sau ca supa, consumata in fiecare dimineata, reprezinta un bun remediu pentru o serie de afectiuni.
In medicina moderna, ginsengul este considerat un tonic si un stimulent stomacal, eficient in cazul lipsei poftei de mancare si afectiunilor digestive, care apar, de cele mai multe ori, pe fond nervos.
Folosit sub forma de tinctura, uscat si combinat cu alcool, pastrat in locuri intunecate si racoroase, ginsengul este un bun panaceu la care ar trebui sa apelezi in unele momente, pentru a-ti asigura o sanatate de fier.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii