Dieta – ghidul echilibrului in alimentatie! Excesele alimentare si lipsa echilibrului in ceea ce priveste consumul de fast food si alte produse semipreparate ajung sa detina monopolulul in viata noastra in detrimentul produselor naturale si a mancarii gatite. Pe de alta parte nu trebuie sa mergem la extrema cealalta si sa gandim ca o alimentatie rationala este sinonima cu dietele riguroase avand la baza produsele dietetice. Ne dam seama ca procedand astfel, multe persoane se afla in fata unei triste panorame alegand sa-si riste sanatatea.
In functie de organismul nostru si de recomandarile medicului nutritionist putem urma dieta potrivita. Pentru persoanele care un au probleme de sanatate si doresc sa isi mentina greutatea si starea generala buna, o dieta sanatoasa contine legume, peste si fructe. Recomand dieta mediteraneeana datorita continutului mare de peste, fructe de mare, legume si ulei de masline. Putem pregati diverse salate sanatoase pentru familia noastra. Carnea de peste nu ingrasa si asigura totodata necesarul de grasimi bunepentru organism.
Retete cu continut scazut de grasimi si modalitati de preparare a mancarii!
Urmatoarele retete au la baza in principal alimente ce contin fibre, vitamine, minerale si produse cu un continut scazut de grasimi si hidrati de carbon precum carnea de vita.
1. Atunci cand gatim legumele este foarte important sa nu le fierbem un timp indelungat deoarece isi pierd proprietatile. Folosind robotii de bucatarie cu mai multe nivele pentru gatit pe baza de aburi este foarte eficient deoarece apa care contine vitaminele rezultate din legume se pastreaza in interior, nu se evapora mentinand gustul deosebit al legumenlor. Avantajul este ca putem gati in acelasi timp cu legumele si carnea.
2. Atunci cand gatim carne sau cand vrem sa facem oua sau omleta este bine sa evitam prajelile si sa gatim la cuptor sau in cazul oualor ochi, putem inlocui traditionalul ulei cu apa clocotita. Se pastreaza astfel mult mai bine proprietatile alimentelor si eliminam totodata utilizarea frecventa a uleiului care poate deveni toxic.
3. Piure de dovlecel: ingrediente – dovlecei, 2 bucati praz, 2 cubulete de branza topita, cascaval dulce ras, 2 linguri ulei de masline, un praf de sare, patrunjel verde tocat marunt. Se pune uleiul la incins, se adauga dovleceii si prazul tocat marunt. Se lasa un timp pe foc pana se topesc legumele ca la orice piure la foc potrivit. Se adauga bucatelele de branza si se sareaza dupa gust. Se paseaza bine si se serveste cald ornat cu cascaval dulce ras, sau rece in special pe timpul verii. Pentru aspect presaram patrunjel verde.
4. Serbet de iaurt: ingrediente – 2 cesti de prune pisate sau prune uscate, 1ceasca de iaurt, 50 g nuci. Se pun prunele la inmuiat cu 12 ore inainte, se scurg bine si se taie in bucatele mici, se piseaza nucile, se amesteca ingredientele si se toarna intr-o forma sau castronel umezit inainte si tinut la congelator 10 min. Ulterior compozitia se pastreaza la congelator aproximativ 3 ore.
Mancarurile cu continut scazut de grasimi ne ajuta sa ne mentinem sanatosi si sa evitam instalarea unor afectiuni care ne pot transforma viata si ne pot afecta sanatatea pe termen lung. Este recomandabil sa acordam o atentie deosebita modului in care ne preparam mancarea pentru a beneficia de proprietatile nutritive ale produselor si pentru a evita consumul de grasimi rele. Acest articol este scris de Braindusa Cirlan pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete si articole pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii