Ai mincat azi un mar? Ai facut o alegere buna. Daca iti plac fructele si legumele, consuma-le cu incredere, pentru ca sint principala sursa de vitamine si substante nutritive a organismului. Cind ne referim la valoarea nutritiva a alimentelor, luam in calcul continutul de vitamine si minerale, fibra, beta-caroten si o componenta non-nutritiva care ajuta organismul in lupta impotriva bolilor, un grup de substante numite fitochimicale. Pentru a alege in cunostinta de cauza, Culinar.ro iti prezinta citeva dintre cele mai sanatoase fructe si legume. Fructe Pepenele: bogat in vitamina C si caroten, contine o cantitate mare de fibra, are putine calorii; Portocala: contine vitamina C si acid folic, fibra. Pentru a obtine maximul de elemente nutritive in loc de suc, este preferat sa se consume intreg fructul; Grapefruit (alb sau roz): bogat in vitamina C si caroten, contine o cantitate mare de fibra necesara pentru reducerea colesterolului, de asemenea este bogat in phytochimicale; Caisele: Sint foarte bogate in beta-carotida, potasiu si fibra; de asemenea, au vitamina C. Caisele uscate nu contin vitamina C, dar, in schimb, au mult fier. Legume Spanac: importanta sursa de beta-caroten, vitamina C, acid folic, fier, potasiu si calciu; Cartofi: bogati in potasiu, vitamina C, beta-caroten si fibra; Morcovi: continut bogat de beta � caroten si fibra; Ardei gras rosu: o sursa importanta de vitamina C, beta-caroten, si fibra. Nutritionistii recomanda consumul a cinci portii de fructe si legume pe zi. Aceasta intrucit nici un alt aliment nu contine o cantitate atit de mare de vitamina A (100% din necesarul zilnic se gaseste in 100 de grame de pepene galben), vitamina C (240% din necesarul zilnic este continut in 100 de grame de kiwi) si fibra. Fructele si legumele au un continut minim de grasimi si nu au deloc grasimi saturate, foarte periculoase pentru nivelul colesterolului din singe. Ce inseamna o portie? un fruct proaspat trei sferturi de pahar de suc natural proaspat o jumatate de ceasca de legume taiate marunt (morcovi gratinati sau rosii) un castronel cu verdeata (spanac, salata) un sfert de pahar de fructe uscate
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii