Sarbatorile de sfarsit de an bat la usa; pentru romani, ele inseamna, in primul rand, multa mancare gatita, mult timp petrecut in bucatarie ..dar si multe probleme digestive. La final de toamna si inceput de iarna ne pregatim deja de bucuria si savoarea pe care ne-o aduc toate bucatele minunate, insa nu trebuie sa neglijam cateva aspecte care ne vor proteja sanatatea.
In primul rand, nu trebuie sa uiti ca, in fiecare an, cateva mii de oameni sufera de intoxicatii alimentare grave, multe din acestea lasandu-si urmele asupra organismului care va trebui ingrijit si tratat o viata intreaga. Este esential sa practici siguranta in bucatarie, si mai ales in momentele incarcate si agitate de sarbatori. O mica eroare sau neglijenta iti poate altera nu numai mancarea din frigider, dar si bucuria de a petrece.
Riscurile sunt multe, de la mai nou faimosul bufet suedez, care isi asteapta oaspetii si o noapte intreaga, la transportul mancarii la si de la prieteni, pana la prepararea clasicului curcan umplut.
Nu e un secret faptul ca temperatura camerei creeaza un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor; chiar si in timpul in care carnea refrigerata se dezgheata, sub jetul de apa, sau la temperatura camerei, o serie de bacterii isi pot face aparitia. E de preferat sa dezgheti carnea in frigider, si nu in afara acestuia, chiar daca va lua mai mult timp.
Cand gatesti, asigura-te ca temperatura este potrivita si detul de inalta pentru a ucide orice urma de bacterie. Atunci cand servesti mancarea, nu uita ca dupa aproximativ doua ore in afara frigiderului, exista sanse mari ca aceasta sa inceapa sa se altereze. In primul rand carnea: pastreaz-o la rece pana la inceputul cinei, dupa care, asigura-te ca ajunge in timp util inapoi in frigider.
Sarbatorile aduc o data cu ele o multime de prajituri, creme, dar si destule pericole. Mai ales daca folosesti oua crude, asigura-te ca provin dintr-o sursa de incredere si ca le folosesti cat sunt inca proaspete.
Cu putina grija din partea ta, intoxicatiile alimentare vor sta departe de tine si de cei dragi si va veti putea bucura de Sarbatori pana la capat!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii