Dieta zilnica poate fi cauza pierderii parului

Nutritia are o mare influenta asupra manierei in care creste parul, iar in unele cazuri poate cauza pierderea toatala sau partiala a podoabei capilare. Specialistii in domeniu sustin ca dieta bazata pe produse bogate in grasimi, cu proteine obtinute doar din carne, cu o cantitate mare de sare consumata, afecteaza rinichii si creaza asa numitul sange acid, care duce la caderea parului.
Si o dieta saraca in vitamine este un factor decisiv in caderea parului!
Popularitatea restaurantelor de tip fast-food si lipsa de consideratie pentru ceea ce mancam a dus treptat la o crestere a problemelor cu care ne confruntam.
Daca insa suferi de o cadere masiva a parului, desi mananci sanatos trebuie sa cauti rezolvarea problemei in alta parte. Iti vopsesti des parul? Esti insarcinata sau la menopauza? Du-te neaparat la un medic!
O persoana sanatoasa pierde in medie 50-100 de fire de par pe zi. Daca numarul de fire de par cazute depaseste cu mult acest numar, ar trebui sa iti revizuiesti dieta zilnica. Este posibil sa consumi prea multa sare, care afecteaza rinichii.
Americanii sunt poporul cel mai afectat de pierderea parului si asta doar din cauza alimentatiei proaste, bogate in grasimi rele si proteine de origine animala. Principala ingrijorare vine insa din faptul ca din ce in ce mai multe popoare copiaza stilul de viata american. Cum apar restaurante peste tot, este foarte usor sa eviti mancarea gatita in casa!
Sfatul specialistilor in acest domeniu este sa aveti grija de dieta voastra si sa consumati cat mai multe legume si fructe si cat mai putina sare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia