Cel mai simplu lucru pe care il putem face este sa profitam de toate fructele si legumele de sezon. Nu e nimic mai sanatos si chiar ecologic, decat sa consumam produsele locale de sezon. Avem in aceasta perioada bucuria de a avea pe piata niste super-alimente cum sunt merele, dovlecii, perele sau chiar si smochinele (care se coc cu usurinta si la noi in Romania). Chiar si medicii spun ca nu exista medicament mai puternic decat alimentele. Avem acolo tot ce are nevoie organismul nostru: vitamine, minerale si uneori chiar si antibiotice. Consumul de ceaiuri intareste imunitatea si detoxifica organismul In aceasta perioada suntem mult mai predispusi unor infectii si viroze decat in alte perioade ale anului. Variatiile mari de temperatura, vremea umeda si in unele cazuri excesele din vacanta ne slabesc imunitatea. De aceea este recomandat ca toamna sa consumam multe ceaiuri. Putem inlocui bauturile alcoolice sau cele carbogazoase cu ceaiuri si sucuri naturale. Un bun exemplu in acest sens este ceaiul de macese, care este un vasodilatator si intareste imunitatea organismului. Contine si vitamie: B1, B2, K, vitamina C. Salatele reduc efectul de oboseala Pentru a scapa de oboseala si pentru o reinvigorare a organsmului este recomandat sa consumam cat mai multe salate de cruditati: morcovi, varza, telina, ardei, rosii, nuci sunt doar cateva dintre ingredientele pe care le putem folosi la salata. Aceste legume ne asigura si un important aport de vitamine, dar si antioxidanti, cum ar fi betacarotenul din morcovi si broccoli. Consumul de fructe te ajuta sa slabesti Daca timp de 10 zile consumati numai fructe sau suc de fructe, puteti pierde chiar si 5 kg. Printre fructele recomandate se numara merele (sunt bogate in fibre), citricele (sunt bogate in vitamina C care favorizeaza slabirea), pepenii (contin multa apa). Nu sunt recomandate perele si strugurii care contin foarte multa fructoza. Este indicat consumul a cat mai multa apa (poate fi imbunatatita cu suc de lamaie) si ceaiuri. Ceaiurile pot fi dintre cele cu efect laxativ, cum este cel de crusin. Ceaiurile laxative, folosite pe termen scurt ajuta atat la pierderea in greutate, cat si la detoxifiere si reglarea metabolismului.
In final ce e important lucru de retinut este ca aportul de fructe si legume, in special toamna, este foarte important pentru intarirea sistemului imunitar si pregatirea organismului pentru sezonul rece. Consumul legumelor si fructelor locale de sezon este important pentru ca in primul rand sprijinim dezvoltarea comunitatii, dar si pentru ca fiind locale aceste fructe si legume sunt proaspete, au fost culese la deplina maturitate, ca atare au toate vitaminele si nutrientii de care organismul nostru are nevoie.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii