De ce sa consumam mai mult peste

De ce sa consumam mai mult peste

Una dintre cele mai mari probleme si obiceiuri alimentare ale Occidentului este lipsa aportului de acizi grasi omega 3. Un exemplu simplu, comparativ, ar fi importanta consumului de peste. Mai exact, japonezii, care in medie, consuma 100 de grame de peste pe zi, au o rata de atacuri de cord la jumatate fata de americani care consuma in mod frecvent burgeri.   Pestele ajuta la sanatatea inimii Daca doriti sa reduceti cu o treime sansele de a avea un atac de cord, ar trebui sa incepeti sa consumati peste de doua ori pe saptamana. Acest lucru se datoreaza grasimilor omega 3 care imbunatatesc sanatatea inimii, mentin nivelul trigliceridelor si relgeaza tensiunea arteriala. Un studiu a aratat ca un consum saptamanal de peste reduce riscul de stop cardiac cu pana la 50%.   Actioneaza impotriva cancerului Unele studii au aratat ca femeile care au luat suplimente alimentare ce contineau ulei de peste au redus riscul de cancer mamar cu 32%. Studii similare la barbati, de asemenea, au aratat o reducere cu pana la 75%  a riscului imbolnavirii de cancer de prostata, la cei care au inclus pestele in dieta lor de zi cu zi. Mai mult decat atat, activitatea anti-inflamatoare a pestelui imbunateste protectia, in general, si lupta organismului impotriva cancerului. Hrana pentru creier Pestele este un aliment excelent pentru functionarea creierului. Fie ca sunteti elev, student sau pensionar, consumati peste.   Pestele este usor digerabil Pestele alb nu este deloc greu de digerat, deci este un aliment ideal pentru persoanele in varsta, care au probleme de indigestie. Pestele este unul din alimentele nutritive care nu solicita sistemul digestiv. Deci, ori de cate ori doriti o masa usoara si sanatoasa, intotdeauna pestele ar trebui sa fie prima alegere.   Are actiune anti-inflamatorie Acizii grasi omega 3, care se gasesc din belsug in toate speciile de peste, au actiune anti-inflamatoare. Aceasta caracteristica, printre altele, calmeaza umflarea articulatiilor, in cazurile de artrita reumatoida sau alte probleme. Persoanele care consuma regulat peste sau iau suplimente de ulei de peste, au o flexibilitate mai mare a articulatiilor. Mai mult decat atat, foarte important este faptul ca grasimile omega 3 au efect in caz de boli autoimune.   Nu in cele din urma, acizii omega-3 reduc semnificativ riscul de diabet de tip 2, chiar si la persoanele care, la un moment dat, sunt predispuse la aceasta afectiune.   Ajuta la sanatatea ochilor Pestele ajuta si la sanatatea ochilor. Un regim alimentar in care este inclus pestele, reduce aparitia de boli maculare care vin odata cu inaintarea in varsta, iar acest lucru duce la pierderea treptata a vederii, in general la persoanele cu varsta peste 50 de ani.   Reduce crizele de astm Un alt rezultat important al actiunii omega-3 este de a reduce crizele de astm. Un studiu efectuat pe copii care sufera de astm si au mancat peste in mod regulat a aratat o scadere cu pana la 75% a crizelor produse de aceasta boala.   Incercati carnea de somon. Aceasta este bogata in grasimi omega 3 si este o sursa buna de vitamina D. Si carnea de pastrav contine acizi grasi omega 3, dar si vitamina B12 care imbunateste starea de sanatate a inimii. Preturile unor specii de peste proaspat pot fi destul de ridicate, dar investitiile merita pentru o stare buna de sanatate, decat o hrana saraca in nutrienti. Printre retetele culinare in care putem include pestele este si reteta de peste cu legume la cuptor, pe care o puteti gasi aici:http://www.bucatarulpriceput.ro/peste-cu-legume-la-cuptor.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia