Cum sa te obisnuiesti cu masa de dimineata

Cum sa te obisnuiesti cu masa de dimineata

  Te trezesti dimineata si amani desteptatorul cu o jumatate de ora...Cand in sfarsit te dai jos din pat, descoperi ca mai ai timp doar pentru cafea, nicidecum pentru un intreg mic dejun. Poate iti iei un covrig in drum spre munca, ori poate decizi sa astepti pana la pranz. Desi nu iti dai seama, organismul tau are de suferit atunci cand sari peste masa de dimineata, iar nivelul energiei nu are cum sa se mentina ridicat atata timp cat incepi ziua cu stomacul gol. Iata cativa pasi care te vor ajuta sa transformi micul dejun intr-un obicei zilnic: Incepe gradual   Daca nu obisnuiesti sa mananci dimineata, este posibil sa te simti rau atunci cand iei un mic dejun consistent pentru prima data. Incepe prin a manca putin si adauga in timp cate ceva in plus, astfel incat organismul sa se adapteze.   Nu manca mult inainte de culcare Daca mananci ceva consistent inainte de culcare, nu vei dormi foarte bine si te vei scula cu senzatia de satietate. Incearca sa iei cina cu 3 ore inainte de a adormi si apeleaza eventual la o gustare usoara in cazul in care inca ti-e foame la ore mai tarzii.   Nu te trezi noaptea special ca sa mananci Ti s-a intamplat vreodata sa te trezesti noaptea din dorinta de a lua o gustare? Ei bine, acest obicei nesanatos trebuie sa inceteze. Incearca sa nu mai cumperi alimente pe care le poti consuma fara sa le gatesti, astfel incat atunci cand te scoli in timpul noptii sa nu ai la indemana nimic usor de pregatit. Nu pastra resturile de la cina.   Prepara un mic dejun gustos Alege mancaruri care iti plac si variaza, astfel incat sa nu te plictisesti. Adauga condimente, astfel incat mancarea sa aiba un gust de nerefuzat. Cumpara-ti o carte de bucate si incearca diverse retete usor de preparat.   Pregateste lucruri simple Dimineata nu ai timp sa robotesti cu orele in bucatarie, asa ca adauga in meniul matinal numai mancaruri usor de pregatit. Poti aseza ingredientele in frigider cu o seara inainte, pentru a-ti usura munca.   Trezeste-te devreme Incearca sa te trezesti cu doua ore inainte de a pleca la munca: vei avea timp de dus si de masa, ba chiar iti vei putea savura in liniste cafeaua.   Mananca zilnic micul dejun Vrei sa capeti un obicei? Fa acelasi lucru 30 de zile la rand si iti va intra in reflex, ceea ce inseamna ca organismul va lucra fara ca tu sa ii mai comanzi asta. Secretul sta in ambitie si perseverenta. Primele 10 zile sunt mai grele, ulterior nu vei avea multa bataie de cap. Fii consecvent: daca sari peste o zi, nu vei mai reusi sa te tii de treaba.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere imbracate in aluat

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Tigaie de toamna cu capac

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Tigaie de toamna cu capac
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
1
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Coronita aperitiv cu carne si legume
2
Aperitive cu carne

Coronita aperitiv cu carne si legume

Coronita cu carne si legume este un aperitiv consistent si delicios. Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare....

Coronita aperitiv cu carne si legume
Ciorba cu coasta afumata
3
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rosii cherry la borcan
4
Conserve de iarna

Rosii cherry la borcan

Pentru ca in mica gradina pe care o avem, sunt multe astfel de rosii, mi-am dorit ca sa le pot folosi si iarna asa ca le-am...

Rosii cherry la borcan
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Clatite din aluat de negresa
Bucataras.RO

Clatite din aluat de negresa

Reteta e foarte simpla. Se gatesc foarte repede si sunt extrem de gustoase. E prima data cand le-am facut si pe mine m-au...

Clatite din aluat de negresa
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Tort cu crema de iaurt moca si pere
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia