Cum sa faci cel mai sanatos dressing pentru salata

Cum sa faci cel mai sanatos dressing pentru salata

Dressingul pe care vi-l propunem mai jos are proprietati anti-inflamatorii, ce ajuta in lupta cu unele dintre cele mai teribile boli: Alzheimer, cancer, diabet, boli de cardio-vasculare si artrita. De asemenea, compusii din acest dressing incetinesc procesul de imbatranire. Ingrediente: 1/2 de ceasca de ulei de masline extra virgin
1/2 de ceasca de ulei din seminte de in
1/3 de ceasca de zeama de lamaie
3 catei de usturoi zdrobiti
2 -4 picaturi de extract de stevia
1/4 de lingurita de sare de Himalaya Toate ingredientele se amesteca intr-un mojar sau intr-un blender si se toarna peste salata. Daca printre ingredientele salatei se numara si sfecla, ceapa, spanacul sau brocoli, atunci o sa dublati efectul anti-inflamator al acestui dressing. Ce face ca acest dressing simplu sa fie atat de sanatos? Uleiul de masline extra virgin protejeaza inima si vasele de sange impotriva inflamatiilor. Uleiul din seminte de in contine, printre altele, vitamina B1, mangan, magneziu, fosfor si cupru. Usturoiul este un antibiotic natural, datorita continutului mare de alicina (1 mg de alicina, are puterea a 15 unitati standard de penicilina). Atunci cand usturoiul este zdrobit, alicina este eliberata, iar aceasta incurajeaza si eliminarea colesterolului din organism si reduce cantitatea de grasimi nesanatoase produse de ficat. Stevia este un indulcitor natural cu 0 calorii, dar de 300 de ori mai dulce ca zaharul. Spre deosebire de sarea normala, cea de Himalaya are 84 de minerale, prin care: litiu, beriliu, bor, carbon, fluor, fosfor, sulf, calciu, titaniu, crom, mangan, fier, zinc, germaniu etc. Sursa foto: bonappetit.com
Sursa articol: realfoodforlife.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
1
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Chec aperitiv cu urzici proaspete
2
Aperitive cu legume

Chec aperitiv cu urzici proaspete

Retete usoare de Primavara!

Chec aperitiv cu urzici proaspete
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
3
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Crochete din gris cu cascaval
4
Mancaruri fara carne

Crochete din gris cu cascaval

Crochetele din gris sunt aperitive delicioase.. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul se...

Crochete din gris cu cascaval
Briose simple cu iaurt
5
Dulciuri

Briose simple cu iaurt

Briosele simple cu iaurt sunt un desert delicios pe care il puteti realiza impreuna cu copiii dumneavoastra. Pentru aceasta...

Briose simple cu iaurt
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia