Dar sa incepem cu inceputul: dupa ce ati ales sa cumparati mazarea potrivita, in pastai de culoare verde nu prea intense si cu bobite ferme, o puteti pastra la frigider cateva zile, fara a fi spalata. Daca decideti sa o gatiti imediat, spalati pastaile sub un jet de apa rece. Desi cele mai multe retete va vor recomanda sa spalati si bobitele, dupa ce le scoateti din pastaie, acest lucru nu este necesar, deoarece bobitele au stat ferite in teaca. Mazarea proaspata, foarte tanara, se poate consuma fara nici un fel de procesare, in salate, combinata cu salata verde si rosii, si dreasa cu ulei de masline si otet. Cei care prefera totusi sa o gateasca mai sofisticat, o pot fierbe timp de 15-20 minute in apa cu putina sare, dupa care o poti drege cu putin unt si condimenta cu diverse verdeturi. Mazarea si sparanghelul cu unt si suc de lamaie sunt ideale pe post de garnitura de primavara pentru orice fel principal de carne sau peste. Mazarea fiarta condimentata este o garnitura simpla si perfecta pentru fripturi, afumaturi si peste. In combinatie cu alte legume, dintre care cele mai potrivite ar fi morcovii si ciupercile, mazarea se poate prepara sote. Sosurile din mazare sunt delicioase si vor desavarsi orice mancarica de legume sau carne. Sosul delicios de mazare insoteste foarte reusit o friptura de pui, un gratar si alte preparate din carne. Mazarea fiarta este de asemenea un ingredient perfect pentru diverse salate calde si reci, cu legume, porumb, ciuperci si carne de pasare. Adaugati mazarea fiarta in salata orientala preferata, si aceasta va capata un nou gust minunat. Salata de mazare cu sunca este foarte potrivita pentru ocazii festive. Mazarea imbunatateste adesea aspectul unui fel de mancare, in special al salatelor. Piureul de mazare nu este cu nimic mai prejos decat un piure de cartofi, avand o valoare nutritiva superioara si un gust foarte imbietor. Piureul de mazare este o garnitura perfecta pentru fripturi. Acest muschi de porc cu piure de mazare este un exemplu graitor. Mazarea se poate gati in supe si ciorbe, iar supa-crema de mazare poate deveni o descoperire culinara pretioasa. Supa crema de mazare cu menta este deopotriva racoritoare si satioasa. Este o alternativa la supele noastre traditionale de luat in considerare. Si in final, va sugeram un sufleu de mazare – o piesa de rezistenta pentru mesele deosebite. Sufleul de mazare poate incununa intr-un mod foarte deosebit un pranz, fiind atat aspectuos, cat si delicios!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii