Codul, de exemplu, este aproape in primejdie de disparitie, din cauza pescuitului excesiv. Si atunci ce ramane de facut? Pestele este bun. Acest lucru e clar. Este atat de bun incat toti medicii recomanda un consum de minim o portie, dar mai bine doua portii de peste, pe saptamana- in orice forma. In primul rand este recomandat consumul de somon, hering, pastrav, sardine si ton proaspat. Pestele alb -codul- si pestii "grasi” sunt surse excelente de proteine, vitamine si minerale. "Arma secreta” a pestilor o reprezinta acizii grasi de tip omega-3; studii variate au aratat ca acesti acizi pot preveni bolile de inima, pot imbunatati IQ-ul, pot intari imunitatea organismului, amelioreaza simptomele artritei, sau problemele de piele. Insa consumul de "pesti grasi” are si un aspect negativ; in comparatie cu alte specii, pestele gras este pozitionat mai sus in lantul trofic si din acest motiv carnea lor poate contine mercur, dioxina si alte substante aflate in ecosistemul marin. De aceea, carnea de rechin sau de peste-spada nu trebuie consumata in exces. In afara de aceste aspecte, consumul de peste este incurajat in ciuda problemelor care pot aparea in viitor. In prezent, in multe zone ale lumii pescuitul se practica in mod intensiv si unele specii sunt in pericol de a deveni extincte. Ce putem face? Vestea buna este ca putem face ceva iar acest ceva nu inseamna renuntarea la peste. Cel mai important lucru este sa variem consumul de peste si sa nu ne limitam la o singura specie. De asemenea, se recomanda consumul de peste autohton si evitarea speciilor vulnerabile. Mai mult, ar trebui sa consumam hering mai des, pentru a-l mentine pe piata.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii