Aceeasi situatie o avem si la capitolul legume. Aproape ca nici nu mai stim care sunt legumele de sezon...doar le vedem tot anul in piete si la hypermarket. Consumul fructelor locale de sezon este insa foarte important, iar motivele sunt multiple. Primul motiv si poate cel mai bun argument in favoarea consumului fructelor si legumelor de sezon este pretul. Merele de toamna vor fi intotdeauna mai ieftine in piata, atunci cand le este vremea, decat cele de import, in afara sezonului.
Pretul nu e tot
Cumparand fructe de sezon ne asiguram ca familia noastra consuma un produs proaspat, care a fost cules la deplina maturitate. Fructele si legumele de import parcurg un traseu lung pana in frigiderul nostru, iar asta dureaza. Pentru a rezista mai mult timp si pentru a face fata transportului fructele si legumele sunt recoltate cu mult timp inainte de a fi coapte, ceea ce inseamna ca nu contin atatea minerale si vitamine cate contin cele culese la deplina maturitate. Si cel mai important beneficiu la acest capitol este prospetimea. Un mar din gradina fermierului care vinde in piata este mult mai proaspat decat marul adus din Spania si cules cu doua saptamani inainte de a ajunge tu la el.
A cumpara produse de sezon inseamna sa cumperi produse locale
Acest gest va incuraja dezvoltarea comunitatii din care provii, in plus este si o masura de protectie a mediului. Nu va fi nevoie de o ruta de transport atat de lunga, implicit consumul de combustibil si poluarea vor fi mult diminuate. In fine avem provocarea din bucatarie. A gati variat cu fructe si legume de sezon poate fi un adevarat test de creativitate. Pentru a-ti fi mai usor sa gatesti cu legume si fructe de sezon urmareste sectiunea special dedicata retetelor de sezon.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii