Aroma speciala a ciupercutei i-a facut pe faraonii din Egipt sa interzica oamenilor de rind sa consume "planta nemuritoare", asa cum era considerata. Iar rusii si chinezii credeau ca ciuperca are proprietati de intarire nu numai a organismului, ci si a sufletului.
Productia de ciuperci s-a extins rapid, in secolul al XIX-lea, avind in vedere ca nu erau necesare ingrijiri speciale pentru culturi. In acea perioada, Franta era cel mai mare producator de ciuperci. O data cu trecerea timpului, cultivatorii au fost din ce in ce mai preocupati de imbunatatirea calitatii si de dezvoltarea diverselor soiuri de cultura.
Ciupercile nu au numai gust, ci sint si hranitoare. Proteina continuta este similara celei din lapte si din carne. Aceasta mica planta contine aminoacizii esentiali pentru organism, vitamine si minerale. Ciupercile sint bogate in acid folic, vitamina B12 si fier. Avind un continut scazut de carbohidrati si grasimi si ridicat de proteine, ciupercile sint un element de baza in dieta.
Cum trebuie sa arate:
trebuie sa aiba un aspect proaspat, nu obosit suprafata trebuie sa fie uscata, lucioasa daca membrana de sub palarie este deschisa, aroma este puternica, daca este inchisa, aroma este delicata
Pastrarea ciupercilor
la frigider, dar nu in pungi de plastic, pentru a evita formarea de condens sint ideale la citeva zile dupa ce au fost culese nu se spala decit inainte de folosire nu se congeleaza, decit maxim o luna, dar calite in ulei, in prealabil.
Ciupercile se curata cu o cirpa umeda sau o periuta moale. Se mai pot clati cu apa rece, dupa care se sterg cu un servetel de hirtie. Se pot prepara taiata fisii sau cubulete, sote (in unt), prajite (in ulei), fripte pe gratar (stropite cu ulei), fierte sau pur si simplu tinute la cuptorul cu microunde doua trei minute, la putere maxima (fara ulei sau unt).
Ti s-a facut pofta de ciupercute? Incearca unul dintre preparatele pe care la gasesti la noi, la rubricile Preparate cu ciuperci sau Aperitive cu ciuperci
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii