Acestea se pierd in timpul procesului de rafinare (faina, de exemplu tipul 405). Faina si produsele fainoase (painea de toast, painea alba, chiflele) nu contin, in afara de glucide sub forma de amidon, nutrienti importanti. Painea din faina integrala si cea graham contin, pe langa amidon, nutrienti importanti din straturile externe si rasadurilor boabelor de cereale. Din acest motiv, cel putin jumatate din cantitatea de cereale consumata zilnic de copii prin paine si musli ar trebui sa fie din faina integrala sau fulgi de cereale integrale.
Cartofii trebuie gatiti cat mai proaspeti.
Cartofii prajiti, cartofii aurii, chips-urile si alte produse asemanatoare sunt in mai mica masura potrivite, deoarece contin o cantitate crescuta de grasimi. Copilul tau ar trebui sa consume zilnic cartofi sau orez, taietei sau alte tipuri de cereale, precum malaiul. Orezul natural si taieteii integrali contin mai multi nutrienti decat produsele rafinate, precum orezul prelucrat si pastele din faina rafinata. Zarzavaturile si legumele furnizeaza organismului unui copil in special vitamine, saruri minerale, oligoelemente si fibre.
Consumul de cruditati este indicat pentru copii.
Cand preparam legumele, trebuie sa avem grija sa nu le lasam mult timp in apa sau sa nu le fierbem intr-o cantitate prea mare de apa. Daca nu dispunem de legume proaspete, le putem inlocui cu cele congelate, dar fara adaos de smantana, faina sau condimente. Varza si zarzavaturile in general, sunt surse bogate in nutrienti, dar greu de digerat. Daca un copil refuza pe termen lung consumul de legume, atunci trebuie realizata suplinirea substantelor nutritive prin ingestia de cartofi si fructe. Fructele proaspete sunt cele mai valoroase din punct de vedere nutritiv. Conservele de fructe contin de cele mai multe ori cantitati crescute de zahar. Spalarea riguroasa si decojirea fructelor si legumelor, varietatea sortimentelor, precum si consumul preponderent de produse locale din recolta proaspata impiedica incarcarea organismului cu substante daunatoare si asigura o cantitate suficienta de substante nutritive.
Sursa Utilecopii Intra in cea mai mare comunite online a mamicilor – Forum
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii