Ce putem face din capsuni?


Alaturi de inghetata, zahar sau frisca, capsunile nu trebuie sa lipseasca, in perioada aceasta, din meniul zilnic. Iata cateva retete:
Budinca de orez cu frisca si capsuni
1 1/2 cana orez, 1 1/2 l lapte, zahar dupa gust, 2 pachetele zahar vanilat, 300-500 gr. frisca dulce gata batuta, 20-25 de capsuni

Se fierbe orezul cu laptele, zaharul si zaharul vanilat. Se lasa sa se raceasca. Cand este rece, se pune pe un platou un strat de orez, un strat de frisca presarat cu capsuni, alt strat de orez, pana cand compozitia se termina. Deasupra, se decoreaza cu frisca din abundenta si cu capsuni! Peste fructe se presara putin zahar vanilat. Se baga la frigider si se scoate cand se serveste la masa.

Crema de branza de vaci cu capsuni
(pentru 4 persoane): 375 gr. branza de vaci proaspata, 200 gr. iaurt pasteurizat, 50 gr. zahar, 1 portocala, 400 gr. capsuni, 30 gr. miez de nuca, 50 gr. ciocolata cu lapte taiata marunt, 2 linguri de stafide, cateva frunze de menta proaspata

Se amesteca iaurtul cu branza si zaharul pana devin o pasta omogena. Se opareste portocala, se sterge si se rade. Coaja se pune in branza cu iaurt. Se spala capsunile, se curata si se taie in doua. Se taie miezul de nuca in bucatele, la fel si ciocolata. Capsunile si ciocolata se incorporeaza in masa de iaurt si branza. Nucile si stafidele se presara deasupra. (si frunzulitele de menta rupte marunt.)

Prajitura cu capsuni
(pentru 12 bucati): 250 gr. iaurt, 2 oua, 100 gr. zahar, 60 gr. unt, 125 gr. faina, 125 gr. gris, 1/2 pachetel de praf de copt, 3 linguri de gem de capsuni, 250 gr. frisca, 300 gr. capsuni mici, o lingura de zahar pudra

Se incalzeste dinainte cuptorul. Se amesteca iaurtul cu ouale, zaharul si untul inmuiat. Se adauga faina, grisul, praful de copt si se amesteca bine. Se pune aluatul intr-o forma de tort unsa cu grasime si se pune la copt vreme de 45 de minute. Se lasa blatul la racit si se taie in doua pe lat. O jumatate se unge cu gem, cealalta se pune deasupra. Se intinde un strat de frisca peste blatul superior. Se trec capsunile prin jet de apa (puse intr-o sita) si se lasa sa se scurga. Se curata de frunzulite si se taie in doua (daca sunt mari). Se pun peste frisca, fruct langa fruct, si se presara cu zahar pudra.
Tort cu capsuni
2 linguri unt, 250g faina, un praf de sare, 1/2kg capsuni, 5 linguri smintina, 3 linguri zahar, 2 linguri rom

Se freaca untul cu smantana si sarea, se adauga treptat faina, se framanta repede, se formeaza o minge si se da la rece timp de 2 ore. Se intinde o foaie cat forma de tort. Se asaza in forma unsa si se coace la foc iute. Deasupra se asaza capsunile spalate si scurse bine, apoi smantana frecata cu zahar se toarna printre ele in forma de arabescuri si se stropeste cu rom.
Cvas de capsuni
1 kg capsuni, 3 litri apa, 3 lingurite miere, 3 linguri zahar, 1 buc. lamaie

Se aleg capsunile bine coapte, se spala in cateva ape si se lasa sa se scurga, apoi se pun intr-o oala emailata si se fierb. Se lasa sa dea un clocot si se ia dupa foc, lasandu-se sa se filtreze 10-15 minute. Se adauga zaharul, mierea, zeama de lamaie, se amesteca pana la completa lor dizolvare si se filtreaza din nou. Pe fundul fiecarei sticle in care urmeaza sa se toarne cvasul se pun 5 stafide. Sticlele trebuie bine astupate si lasate la o temperatura potrivita 2 zile, iar la rece inca 4-5 zile.

Margarita cu capsuni
40 ml tequila, cateva capsuni, 20 ml triple sec, 20 ml suc de lamaie

Se zdrobeste un cub de gheata, se amesteca cu cateva capsuni zdrobite si se pune totul intr-un pahar de cocktail. Se toarna apoi peste serbetul de capsuni tequila, triple sec si sucul de lamaie. Se serveste ornat cu o capsuna intreaga.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere imbracate in aluat

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Tigaie de toamna cu capac

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Tigaie de toamna cu capac
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
1
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Coronita aperitiv cu carne si legume
2
Aperitive cu carne

Coronita aperitiv cu carne si legume

Coronita cu carne si legume este un aperitiv consistent si delicios. Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare....

Coronita aperitiv cu carne si legume
Ciorba cu coasta afumata
3
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rosii cherry la borcan
4
Conserve de iarna

Rosii cherry la borcan

Pentru ca in mica gradina pe care o avem, sunt multe astfel de rosii, mi-am dorit ca sa le pot folosi si iarna asa ca le-am...

Rosii cherry la borcan
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Clatite din aluat de negresa
Bucataras.RO

Clatite din aluat de negresa

Reteta e foarte simpla. Se gatesc foarte repede si sunt extrem de gustoase. E prima data cand le-am facut si pe mine m-au...

Clatite din aluat de negresa
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Tort cu crema de iaurt moca si pere
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia