Carne de miel pentru Craciun!

Acum gasesti in supermarket orice fel de carne doresti si poti alege bucatile cele mai bune pentru preparatele tale. Carnea de miel slaba contine mai putin colesterol decat carnea de pui si este o sursa importanta de proteine, vitamine B si minerale (fier si zinc). Nu uita ca friptura de miel trebuie sa fie trandafirie in interior, iar la exterior sa aiba o crusta bine rumenita, crocanta. Iata o reteta de friptura de miel pentru Craciun!

Alege bucati de pulpa de miel fara grasimi si piele.

Pentru sosul de friptura ai nevoie de: oase de porc sau de vaca, un morcov, o ceapa, o telina, patrunjel si sare. Se fierb toate timp de o ora si apoi se strecoara zeama astfel obtinuta si se lasa la rece. Grasimea formata se indeparteaza.

Se pune pe foc tava cu bucatile de friptura, se adauga 1-2 linguri din grasimea indepartata de pe supa de oase si putina faina. Se rumeneste usor si apoi se adauga zeama de oase, amestecand.

Se poate asezona si cu vin rosu si se lasa la cuptor cateva minute, pana se patrunde bine carnea.

Friptura se taie si se serveste cu putin sos, garnitura din orez sau legume si salata verde sau muraturi.

Carnea de miel se poate pregati in multe feluri, dupa gustul fiecaruia: stufat, cu spanac, ciulama, friptura la tava, la gratar, pane.

Nu uita de condimente (chili si ardei iute) si de un pahar de vin rosu!

In plus gasesti pe Culinar.ro multe retete delicioase pentru masa de Craciun!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia