Avocado este un fruct unic, deoarece se comporta foarte diferit fata de restul fructelor.
De exemplu, majoritatea fructelor sunt compuse in mare parte din carbohidrati, dar avocado este compus din grasimi nesaturata, sanatoase.
Datorita acestui lucru, dar nu numai, numeroase studii arata ca avocado are efecte miraculoase asupra sanatatii.
Asadar, iata 10 astfel de beneficii sustinute de studii stiintifice, care sa va convinga de ce este bine sa consumati avocado zilnic:
1. Supradoza de vitamine si minerale
Avocado contine peste 20 de minerale si vitamine, iar 100 de grame de avocado contin:
Vitamina K, 26% din DZR
Acid folic, 20% din DZR
Vitamina C, 17% din DZR
Potasiu, 14% din DZR
Vitamina B5, 14% din DZR
Vitamina B6, 13% din DZR
Vitamin E, 10% din DZR
De asemenea, mai contine si magneziu, mangan, cupru, zinc, fier, fosfor, B1, B2 si B3.
2. Un avocado mai eficient ca o banana
Majoritatea nutritionistilor recomanda consumul de banane pentru cantitatea mare se potasiu pe care o contin. Insa, un avocado contine mai mult potasiu decat o banana.
Acest nutrient este foarte important pentru buna functionare a organismului, asa ca niciodata nu veti avea prea mult.
3. Bogat in grasimi sanatoase
De fapt, 77% din caloriile pe care le contine acest fruct provin din grasimi nesaturate, ceea ce-l face sa fie "cel mai gras" fruct cunoscut de oameni.
Majoritatea grasimilor din avocado provin din acidul oleic, un acid gras mononesaturat, care este si compusul principal al uleiului de masline extravirgin, cunoscut pentru efectele miraculoase asupra organismului.
Acidul oleic reduce inflamatiile si s-a dovedit ca are efecte in prevenirea aparitiei cancerului.
4. Continut ridicat de fibre
Fibrele ajuta la o slabire sanatoasa, reduc excesul de zahar din sange si riscul aparitiei mai multor boli.
Intr-o suta de grame de avocado se regasesc 7 grame de fibre, care reprezinta 27% din doza zilnica recomandata.
5. Consumul de avocado reduce colesterolul
Numeroase studii au dovedit ca oamenii care consuma regulat avocado au cu 22% mai putin colesterol rau (LDL) si cu 11% mai mult colesterol bun (HDL).
Acest lucru se traduce si printr-o circulatie mai buna si printr-o sansa mai mica de a dezvolta boli de inima.
6. Consumul de avocado duce la o stare generala de mai bine
Oamenii care consuma in mod regulat avocado sunt mult mai sanatosi, sunt mai putin predispusi la boli precum diabetul, dar au si mult mai putina grasime in jurul abdomenului. De asemenea, oamenii care incep sa includa avocado in dieta lor zilnica au tendinta de a duce un stil de viata mai sanatos si sunt mult mai atenti la ceea ce consuma in general.
7. Ajuta la absorbtia de nutrienti din alte plante
Unii dintre nutrientii care se regasesc in legume sunt solubili doar in grasimi, ceea ce inseamna ca trebuie sa se combine cu grasimi pentru a putea fi utilizati de organism.
Este vorba despre vitamine precum A, D, E si K, sau de antioxidantii din familia carotenoidelor.
Astfel ca, avocado nu e doar plin de nutrienti, dar, datorita continutului mare de grasimi vegetale, ajuta foarte mult si la o mai buna absorbtie a vitaminelor si mineralelor din alte fructe si legume.
8. Imbunatateste vederea
Fructul de avocado contine luteina, o substanta necesara in mentinerea unei vederi sanatoase.
In acelasi timp, ofera protectie si impotriva degenerarii maculare, cauzata de imbatranire.
9. Poate ajuta in combaterea cancerului
Mai multe studii au aratat ca extractul de avocado are efecte uimitoare de inhibare a dezvoltarii cancerului de prostata.
De asemenea, s-a observat ca in unele cazuri poate reduce efectele secundare ale chimioterapiei.
10. Calmeaza simptomele artritei
Datorita continutului mare de substante antiinflamatorii, consumul de avocado este benefic in prevenirea si tratarea artritei reumatoide
Sursa articol: authoritynutrition.com
Sursa foto: testshock.com
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii