Pe 20 mai mai multe orase din toata lumea vor sarbatori Food Revolution Day, un proiect global conceput de Jamie Oliver si care isi propune educarea pentru o alimentatie sanatoasa si introducerea lectiilor de educatie alimentara ca disciplina obligatorie in toate scolile de pe glob.
Food Revolution va fi sarbatorita si in cateva orase din Romania, printre care Bucuresti, Cluj, Iasi si in alte orase din Romania.
In Bucuresti, Food Revolution Day se va deschide prin prezentarea programului de educatie alimentara practica in scoli "SCOALA DE NUTRITIE SI STIL DE VIATA SANATOS" cu activitati de educatie alimentara in scolile partenere prin intermediul celor peste 50 de ambasadori si voluntari Food Revolution in Romania din toata tara.
De asemenea, sambata, 21 mai, sunteti asteptati in Gradina Verona incepand cu orele 11:00-14:00 pentru a gati impreuna cu copii, parinti, profesori, bloggeri, chefi de renume si voluntari si sa participati la lectia de gatit a lui Jamie Oliver transmisa online.
Se va gati cu "#10 ingrediente campioane la sanatate" cel putin 10 retete de gustari sanatoase #farazahar pentru scoala sau pentru micul dejun de acasa: patrunjel, spanac (sau frunze de salata, andive, stevie, urzici etc), avocado, mar, castravete, ardei, miere, lactate (branzica sau iaurt), peste, seminte.
Impreuna, parintii si copiii, vor invata despre importanta legumelor si fructelor in alimentatia zilnica, vor exista ateliere practice de gatit si de nutritie, iar evenimentul se va incheia cu un concurs de creativitate si premierea participantilor de catre juriul format din partenerii evenimentului.
Evenimentul este GRATUIT pentru copii de 6+ani insotiti de parinti pe baza de inscriere la email [email protected].
Pentru a va pregati un pic pentru Food Revolution Day, va propunem si noi 10 retete cu cele 10 ingrediente campioane la sanatate:
1. Patrunjel - Salata libaneza
2. Spanac - Supa crema de spanac cu crutoane de mamaliga
3. Avocado - Guacamole
4. Mar - Smoothie cu mar, menta si kiwi
5. Castravete - Pasta de branza cu castraveti si ceapa verde
6. Ardei - Humus cu ardei copt
7. Miere - Iaurt grecesc cu miere si nuci
8. Iaurt - Salata iraniana de iaurt, castraveti si sfecla
9. Peste - File de somon cu varza de Bruxelles
10. Seminte - Mousse cu seminte de canepa
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii