Branza care ti se topeste in gura

Moale ca untul, delicata ca o adiere: aceasta este crema de branza. Isi are originile in Statele Unite si este adorata in intreaga lume, si, desigur, si in Romania.


Segmentul cremei de branza este unul dintre cele mai dinamice de pe piata romaneasca, inregistrand cresteri spectaculoase in ultimii doi ani. Romanii apreciaza gustul natural de branza proaspata si continutul ei cremos si delicios, potrivit studiilor realizate de compania Kraft Foods Romania, care a lansat la noi in tara un nou sortiment de astfel de branza, Philadelphia � prima crema de branza din lume.

Crema de branza isi are originile in Statele Unite. In 1872, un laptar din Chester, New York, a produs un tip de branza mai cremoasa, din smantana si lapte. In 1880, un distribuitor de branza, A.L. Reynolds, a inceput comercializarea cremei de branza impachetata in folie de aluminiu, pe care a numit-o Philadelphia dupa orasul din statul Pennsylvania cunoscut ca etalon pentru standardele inalte de calitate impuse produselor alimentare.

Jumatate de secol mai tarziu, marca este cumparata de Kraft. In 1941, cercetatorul companiei Kraft, Oscar J. Link, a inceput sa lucreze la o noua tehnologie de procesare a laptelui care sa permita produsului sa-si pastreze calitatile obtinute prin pasteurizare. Noul proces tehnologic s-a dovedit a fi un real succes, durata de viata a produsului crescand cu aproape 700%.

Un alt sortiment de crema de branza, foarte apreciat in lume, este Mascarpone. Acest tip de branza are o vechime de patru secole si isi are originea in regiunea Lombardia din Italia. Are un gust dulce si este foarte cremoasa, datorita continutului mare de grsimi (50 � 60%). Mascarpone este apreciata pentru consistenta si gust, si este preferata in special pentru cremele de prajituri, cum este traditionala prajitura italiana Tiramisu, sau pentru combinatia perfecta cu fructele, in special capsunile.

Cum se pastreaza:

Intrucat este foarte perisabila, crema de branza se pastreaza la frigider. Nu trebuie consumata sub nici o forma dupa data expirarii. De aceea, inainte de a o cumpara, trebuie sa verifici cu atentie termenul de garantie. Cu cat este mai proaspata, cu atat aroma se simte mai bine. Dupa deschiderea cutiei, branza ar trebui consumata in maxim o saptamana, timp in care recipientul trebuie pastrat foarte bine inchis. Combinatii ideale:

Crema de branza se potriveste foarte bine, la gust, cu diverse condimente si verdeata, cu ceapa, masline, ananas, nuci, usturoi. De asemenea, se poate amesteca bine cu ridiche rasa, fiind o umplutura perfecta pentru rosii.

Daca vrei sa iti prepari si tu o crema de branza, noi iti propunem un sortiment dulce:

Crema de branza dulce

Ingrediente: 100 g branza de vaci, 30 ml lapte, 20 g zahar, 1/4 plic zahar vanilat, coaja de lamaie, 3-4 g sare.

Mod de preparare: Branza, trecuta prin sita, se amesteca cu zaharul, laptele, vanilia, coaja de lamaie si sarea. Se bate cu telul, pana se obtine o pasta fina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de salata verde
1
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Bulgur colorat cu snitele de soia
3
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
4
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala