Beneficiile sucului de portocale

Beneficiile sucului de portocale

Sursa importanta de Vitamina C Cercetatorii spun ca daca bei cel putin doua pahare de suc de portocale pe zi, concentratia de vitamina C din organism creste cu un procent intre 40 si 64 la suta. Vitamina C, o vitamina esentiala, care nu poate fi sintetizata de corpul uman, este un antioxidant important si protejeaza organismul impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, principalii factori ai imbatranirii. Consumul regulat de suc de portocale te poate ajuta sa iti pastrezi pentru mai mult timp tineretea!     Efect antiinflamator Glucoza si grasimile, care intra zilnic in organismul nostru prin intermediul alimentatiei, pot genera reactii inflamatorii ce conduc la diabet si arteroscleroza. Sucul de portocale, asociat cu o masa sanatoasa si bogata in carbohidrati, previne aparitia inflamatiilor si astfel impiedica dezvoltarea diabetului si distrugerea vaselor de sange.   Imbunatateste tensiunea arteriala Sucul de portocale contine hesperidina, un pigment ce îmbunatateste activitatea vaselor mici de sange si regleaza tensiunea arteriala, reducand riscurile de probleme cardiovasculare.   Scade nivelul colesterolului Studiile spun ca un consum regulat de suc de portocale poate duce la scaderea colesterolului, iar acest efect este benefic pentru organism, mai ales in cazul persoanelor care au un stil de alimentatie nesanatos si un colesterol peste limita normala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia