Baby spanacul – fraged si sanatos

Ce este baby spanacul   Primavara e perioada cea mai buna pentru revitalizarea si detoxifierea organismului, iar una din plantele cele mai sanatoase in acest anotimp este spanacul. Stiai, insa, ca exista si o varietate de spanac mai mica si mai frageda – baby spanacul? Il poti gasi in supermarketuri, unde in general se vinde la caserole. Baby spanacul este mai mic, mai dulce si mai fraged, fiind folosit de multe ori in prepararea salatelor, carora le da un plus de vitamine.   Multe persoane considera ca baby spanacul este o planta diferita de clasicul spanac pe care romanii il consuma in mod normal. Totusi, cele doua sunt de fapt una si aceeasi planta – diferenta provine din faptul ca baby spanacul este cules mult mai devreme, pentru a fi mai fraged si a-si pastra dulceata.     Care sunt beneficiile spanacului junior   La fel ca ruda sa mai mare, baby spanacul este bogat in vitamina C, carotenoide si flavonoide, ceea ce il transforma intr-un antioxidant puternic si un ajutor de nadejde in cresterea imunitatii. Una din cele mai nutritive verdeturi, spanacul te poate ajuta sa te feresti de imbatranarie, boli de inima si chiar cancer.   Cum il poti pregati   Fiind moale si dulce, baby spanacul se foloseste in general in salate. Combina-l cu lamaie si cu ulei de masline, adauga branza si cateva rosii si vei obtine o salata delicioasa si sanatoasa. In cazul in care vrei sa il folosesti ca garnitura la alte mancaruri, amesteca-l doar cu lamaie si ulei si serveste-l langa friptura sau peste la gratar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere imbracate in aluat

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Tigaie de toamna cu capac

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Tigaie de toamna cu capac
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
1
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Coronita aperitiv cu carne si legume
2
Aperitive cu carne

Coronita aperitiv cu carne si legume

Coronita cu carne si legume este un aperitiv consistent si delicios. Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare....

Coronita aperitiv cu carne si legume
Ciorba cu coasta afumata
3
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rosii cherry la borcan
4
Conserve de iarna

Rosii cherry la borcan

Pentru ca in mica gradina pe care o avem, sunt multe astfel de rosii, mi-am dorit ca sa le pot folosi si iarna asa ca le-am...

Rosii cherry la borcan
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Clatite din aluat de negresa
Bucataras.RO

Clatite din aluat de negresa

Reteta e foarte simpla. Se gatesc foarte repede si sunt extrem de gustoase. E prima data cand le-am facut si pe mine m-au...

Clatite din aluat de negresa
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Tort cu crema de iaurt moca si pere
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia