Alimentele in dieta (3)

Patrunjelul se consuma sub doua forme: radacina si frunze. Frunzele sunt mai des folosite mai ales ca si garnitura. Supele, sosurile, tocanitele capata o aroma deosebita atunci cand se presara cateva frunze de patrunjel, pentru ca aroma sa fie cat mai buna aceasta trebuie sa fie presarata dupa ce mancarea este gata preparata. Chiar daca patrunjelul este privit mai mult ca si un ornament, o aroma pentru mancare patrunjelul este si foarte sanatos. Patrunjelul contine mai multa vitamina C decat o portocala si mai mult fier decat spanacul.Valori nutritive pe 100g de patrunjel: vitamina C 133mg calciu 138 mg fier 62 mg magneziu 50 mg zinc 1,1 mg vitamina B3 1,3 mg
Mararul este un plus de valoare adus salatelor de cruditati, cremelor de branza sau preparatelor de peste si fructe de mare. Muraturile ies mult mai aromate daca in borcan se pun cateva crengute sau seminte de marar. Semintele de marar sunt indeale in fripturile la cuptor sau pentru otetul cu ierburi aromate.Valori nutritive pe 100 g de marar:
energie 43 kcal proteine 3,46 g vitamina C 85 mg fosfor 66 mg magneziu 55 mg calciu 208 mg
Urzicile se pot prepara in mai multe feluri va fi gasita sub forma de piure, se poate face salata si se poate folosi ca si garnitura pentru friptura. Ceea ce trebuie facut este sa fierbeti urzicile (de preferat cele care au fost crescute intr-un mediu curat fara poluatie), se paseaza pana se formeaza o pasta fina si se adauga mult usturoi.
Valori nutritive pe 100 g de urzici:
energie 185 kcal proteine 7g grasimi 0,6 g calciu 713 mg fosfor 138 mg vitamina A 80 mg
Leusteanul se poate deosebi de frunzele de telina dupa frunza de culoare vie si mai mici si mai subtiri decat cele ale telinei. Se foloseste adesea la ciorbe si sosuri, dar poate fi folosit in salate alaturi de alte cruditati. Leusteanul trebuie pus cu masura deoarece este foarte parfumat si riscati ca sa va parfumeze prea mult preparatul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia