Beneficiile afinelor Afinele au cea mai mare capacitate antioxidanta dintre toate fructele. Sunt foarte bogate in antioxidanti numiti antocianina, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru (care intareste imunitatea si are rol antibacterian), seleniu, zinc, fier (promoveaza imunitatea prin cresterea hemoglobinei si a concentratiei de oxigen din sange) si stimuleaza astfel, sistemul imunitar si previne aparitia infectiilor. Procesul de marire a ficatului este strans legat de obezitate si de rezistenta la insulina - un antecedent al diabetului zaharat. In urma unui studiu, organizat in cadrul Universitatii din Michigan, s-a constatat ca un consum regulat de afine poate avea un impact real in ceea ce priveste scaderea greutatii corporale si masei ficatului. Din pacate acest studiu nu s-a realizat inca pe oameni, ci doar pe sobolani in a caror dieta s-a introdus timp de 90 de zile pudra de afine. Sucul de afine este o unealta de lupta impotriva infectiilor bacteriene ale tractului urinar. Suferinzii de cistita trebuie sa consume mult suc de afine neindulcit pentru eliminarea din tractul urinar a E.coli si Proteus, care provoaca dureri in timpul urinarii sau crampe abdominale. Extractul de afine contine un nivel ridicat de compusi numiti antocianozide, care s-a dovedit in urma studiilor clinice ca incetinesc pierderea vederii. Acesti compusi pot preveni sau intarzia toate problemele legate de imbatranire, cum ar fidegenerescenta maculara, cataracta, miopia si hipermetropia, uscaciunea ochilor si infectiile, in special cele de la nivelul retinei, datorita propietatilor lor antioxidative. Cand gasesti afinele Afinele apar la sfarsitul lui iunie si se gasesc pana la inceputul lunii septembrie. Cum le alegi Cauta-le pe cele carnoase, de culoare mov si de dimensiuni medii. Daca iti cumperi un cosulet cu afine, ai grija ca fundul acestuia sa fie uscat – in caz contrar, este posibil ca afinele sa fie strivite. Cum le pregatesti Totul este cat se poate de simplu: oricum ai vrea sa le consumi, nu trebuie decat ca in prealabil sa le speli si sa le usuci. Cum le pastrezi Tine-le in frigider – vor rezista chiar si o saptamana, atat timp cat nu sunt spalate. Cum le pregatesti Le poti servi crude, cu frisca, dar le poti folosi si ca umplutura pentru gogosi, clatite, tarte sau placinte. Daca vrei sa prepari un topping gustos pentru prajituri – de exemplu pentru cheesecake – gateste-le in putina apa cu zahar si coaja de lamaie.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii