Adopta un meniu fara grasimi!

Iata ce alimente ar trebui sa consumi intr-o zi:
Mic dejun:
O cutie de compot de ananas fara zahar sau un ananas proaspat. Se taie felii si se aseaza pe un platou. Se straopeste cu zeama de la o lamaie, se presara o lingurita de zahar brun si o lingurita de rom sau esenta de rom. Se orneaza cu frunze de menta si fructe rosii (pe care le gaseti congelate sau dintr-o dulceata dietetica)
Gustare:
Un iaurt degresat si cateva bucatele de kiwi
Pranz:
Supa-crema din legume. Se fierb legumele preferate (ardei, ceapa, ciuperci, praz, fasole verde) si apoi se mixeaza pana se obtine o compozitie ca o crema. Se asezoneaza cu patrunjel verde si putin chimen.
Pui vietnamez cu salata
Se fierb cubulete din pept de pui si apoi se amesteca acestea cu ardei, ceapa si bucatele de ananas. Se fierb cateva minute in sos de tomate si se serveste puiul alaturi de o garnitura din orez. Salata se face din varza si cateva frunze de menta, asezonata cu zeama de lamaie.
Gustare:
Un fruct verde
Cina:
Pui cu lamaie
Se fierbe un piept de pui, apoi se taie cubulete. Intr-o tigaie de teflon se pun cuburile de pui, o ceapa mica, felii de morcov, usturoi, ciuperci, un ardei verde, oregano, chili, zeama de lamaie si sos de tomate. Se fierb cateva minute. Cand sunt gata se scot pe un platou si se servesc alaturi de felii de lamaie si garnitura de orez.
La cina se poate sevi si un cocktail fierbinte obtinut astfel:
Se fierbe un pahar de vin rosu, se adauga un cub de zahar brun si zeama de la jumatate de lamaie. Se presara cu scortisoara si se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia