Adopta un meniu fara grasimi!

Iata ce alimente ar trebui sa consumi intr-o zi:
Mic dejun:
O cutie de compot de ananas fara zahar sau un ananas proaspat. Se taie felii si se aseaza pe un platou. Se straopeste cu zeama de la o lamaie, se presara o lingurita de zahar brun si o lingurita de rom sau esenta de rom. Se orneaza cu frunze de menta si fructe rosii (pe care le gaseti congelate sau dintr-o dulceata dietetica)
Gustare:
Un iaurt degresat si cateva bucatele de kiwi
Pranz:
Supa-crema din legume. Se fierb legumele preferate (ardei, ceapa, ciuperci, praz, fasole verde) si apoi se mixeaza pana se obtine o compozitie ca o crema. Se asezoneaza cu patrunjel verde si putin chimen.
Pui vietnamez cu salata
Se fierb cubulete din pept de pui si apoi se amesteca acestea cu ardei, ceapa si bucatele de ananas. Se fierb cateva minute in sos de tomate si se serveste puiul alaturi de o garnitura din orez. Salata se face din varza si cateva frunze de menta, asezonata cu zeama de lamaie.
Gustare:
Un fruct verde
Cina:
Pui cu lamaie
Se fierbe un piept de pui, apoi se taie cubulete. Intr-o tigaie de teflon se pun cuburile de pui, o ceapa mica, felii de morcov, usturoi, ciuperci, un ardei verde, oregano, chili, zeama de lamaie si sos de tomate. Se fierb cateva minute. Cand sunt gata se scot pe un platou si se servesc alaturi de felii de lamaie si garnitura de orez.
La cina se poate sevi si un cocktail fierbinte obtinut astfel:
Se fierbe un pahar de vin rosu, se adauga un cub de zahar brun si zeama de la jumatate de lamaie. Se presara cu scortisoara si se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia