6 pasi pentru un regim vegetarian

Pare foarte usor atunci cand o spui: voi renunta la carne si voi deveni vegetarian. Dincolo de cat de frumos suna, un nou stil de alimentatie implica anumite schimbari, pe care trebuie sa le iei in calcul cu ceva timp inainte de a-l adopta. Iata sase pasi care te vor ajuta sa adopti mai usor regimul vegetarian:   Stabileste motivul pentru care adopti alimentatia vegetariana   De obicei, hotararile legate de un nou regim trebuie bine gandite, fara a fi consecinta unui impuls de moment. Vegetarianismul nu trebuie adoptat daca nu ai o motivatie anume, pentru ca in caz contrar e posibil sa iti fie greu fara carne si sa renunti usor. Unele din cele mai frecvente motive sunt cele religioase, etice ( dorinta de a nu face animalele sa sufere ) sau legate de sanatate.   Defineste regimul vegetarian pe care vrei sa il urmezi   Stiai ca vegetarienii sunt de mai multe tipuri? In caz ca nu, documenteaza-te si alege unul din ele. Veganii sunt cei ce nu mananca lapte, oua si carne – deci va trebui sa stai departe de toate produsele de origine animala. Lacto-vegetarienii nu mananca oua si carne, dar consuma lactate. Lacto-ovo-vegetarienii mananca lapte si oua, stand departe doar de carne. Cei mai flexibili sunt Lacto-Ovo-Pesco-Vegetarienii, care pot manca oua, lactate si peste – iar in unele cazuri chiar si carne de pui.   Documenteaza-te cu privire la consumul de proteine Poate nu stiai, dar proteinele sunt extrem de importante pentru organism, iar cand esti vegetarian trebuie sa abordezi cu atentie alimentatia zilnica, astfel incat sa nu ajungi sa ai deficiente de proteine. Cele mai multe proteine sunt in general luate din carne, asa ca va fi necesar sa gasesti noi surse, cum ar fi tofu, soia sau ciupercile.   Incepe cu pasi mici Se poate ca organismul tau sa nu reactioneze tocmai bine daca incerci sa tai din start de pe lista toate mancarurile pe baza de carne. Incearca sa elimini treptat din alimentatia zilnica produsele pe care nu mai vrei sa le consumi. De exemplu, pentru inceput poti manca doar de doua ori pe saptamana carne. Dupa o perioada, mananca doar o data, pentru ca in final sa nu mai consumi deloc.   Gaseste alternative E destul de dificil sa treci la alt tip de alimentatie, fara sa inveti cum sa inlocuiesti produsele pe care le consumi in prezent cu altele asemanatoare. Gandeste-te bine, intreaba-ti prietenii sau citeste despre asta. De exemplu, snitelele si friptura pot fi inlocuite cu ciuperci pane sau la gratar si snitele de soia. Daca nu te pregatesti si nu stii cu ce ai putea inlocui carnea, e posibil sa ajungi sa cumperi produse procesate si nesanatoase.   Incearca retete noi Propune-ti o provocare: in fiecare saptamana trebuie sa incerci cel putin doua noi retete vegetariene. In acest fel vei invata mai usor cum sa beneficiezi de pe urma noii alimentatii si vei gasi calea de a consuma mancaruri gustoase si sanatoase. Pe internet si in cartile de bucate vei gasi cu siguranta multe retete simple, delicioase, sanatoase si ieftine.   A fi vegetarian nu este ceva greu – iti pot garanta din proprie experienta! Este doar un nou stil de viata, care trebuie putin planificat pentru a iesi asa cum iti doresti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Parteneri
Ciorba de legume cu rasol de vita
Bucataras.RO

Ciorba de legume cu rasol de vita

Ciorba de legume cu rasol de vita
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce