Raspunsul vine de la specialistii in nutritie, care au surprins cele mai comune greseli pe care le facem in alimentatia noastra zilnica.
Unele sunt grave, altele nici macar nu le recunoastem cand le vedem. Iata care sunt acestea:
1. Nu deosebim grasimile bune de cele rele!
Din pacate, acesta este tristul adevar. Majoritatea le taie complet din alimentatie in timpul dietelor, pentru a reveni apoi la alimente inecate in grasimi rele. Iata care sunt sursele de grasimi bune: pestele, avocado, nuci, soia si ulei de masline. Daca mananci o salata de peste nu adauga ulei sau daca ai avocado la masa, nu praji celelalte ingrediente.
2. Cumparam pachete sau portii mai mari pentru a economisi bani!
Majoritatea persoanelor sunt convinse ca daca vor comanda o portie mare la restaurant vor iesi in avantaj la bani si se vor simti satisfacute. Uita insa de excesul de calorii. Calculeaza portiile in functie de... mana ta si nu de buzunar. Un meniu decent ar trebui sa includa: un aliment pe baza de proteine, un produs cu amidon, o leguma si un fruct, fiecare intr-o cantitate mica, cat sa-ti incapa in palma.
3. Consideram ca lichidele nu au calorii!
Daca bem un pahar de suc, ne vom simti mai bine? Nu prea cred... Are extremd e multe calorii, nu este satios si nici macar nu isi pastreaza gustul mult timp. Renunta difinitiv la acest obicei! Incearca sa bei un ceai aromat, fara calorii si care lupta impotriva multor boli.
4. Nu stim cum este sa ne fie foame cu adevarat!
Daca nu stii cand iti este foame, nu vei sti nici cand esti satul sau cand sa te opresti din mancat. Inainte de a te aseza la masa, fa un exercitiu simplu.
- intinde-te si incearca sa te relaxezi
- da o nota de la 1 (infometat) la 7 (satul) senzatiei pe care o simti in stomac
- mananca doar daca ai valori cuprinse intre 1 si 5
- mananca incet, facand pauze scurte pentru a simti cum dispare foamea
- cand termini de mancat, da-ti o nota! Incearca sa stai intre valorile 2 si 5 (nici infometat cand te asezi la masa, nici satul cand te ridici)
5. Avem o inclinatie spre rapid si spre microunde!
Cand ajungem seara acasa obositi, este mult mai usor sa incalzim sau sa gatim ceva la microunde. Manacand insa prea multe produse super procesate, va scadea considerabil si cantitatea de fibre si de antioxidanti din hrana noastra. Daca uneori nu poti evita gatitul la microunde, alage pe langa produsele facute astfel, o salata verde, o felie de paine integrala si un fruct la desert.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii