Si frantuzoaicele se ingrasa!

Paradoxul frantuzesc arata cam asa: francezii, care iubesc isi branzeturile si produsele de patiserie, sunt mult mai slabi si au probleme cu inima mult mai putine decat, de exemplu, americanii "obsedati” de diete si calorii. Oamenii de stiinta gasisera explicatia in obiceiul francezilor de a bea vin rosu; teoria curenta afirma insa ca secretul lor nu sta in vreun ingredient secret, ci in cultura lor culinara.

Adevarul este ca si frantuzoaicele se ingrasa; foarte rar, e drept insa in mod cert ele nu sunt posesoarele vreunui secret ancestral de a ramane mereu frumoase si in forma. Ceea ce conteaza pentru ele este modul lor de viata- ritualurile lor in ceea ce priveste mancarea si mancatul. Frantuzoaicele merg la cumparaturi si la piata de cateva ori pe saptamana si consuma numai alimente proaspete, de sezon. Acest lucru le deosebeste de americanii pasionati de fast-food, mancare procesata cu arome diminuate, instigand la un consum din ce in ce mai mare.

Se spune ca frantuzoaicele au fost binecuvantate cu o moderatie naturala, genetica; lucrurile nu sunt insa chiar asa. In prezent, din ce in ce mai putine frantuzoaice isi dedica din timpul lor elaborarii unor mese copioase, dar sanatoase si cu putine calorii. Din cauza presiunii timpului,si ele s-au reorientat catre mancarea de tip fast-food cu care americanii s-au imprietenit de mult. Insasi rata obezitatii este in crestere, in Franta. Daca in 1990, numai 6% din populatie suferea de obezitate, acum procentul se ridica la 11.3%.

Desi inca reusesc sa isi mentina siluetele demne de invidiat, frantuzoaicele nu sunt neaparat mai echilibrate in ceea ce priveste mancarea. In ciuda faptului ca probleme de genul anorexiei sau bulimiei au fost atribuite intr-o mai mare proportie americancelor, ele se pare ca au ajuns si printre frantuzoaice (aproximativ 3% sufera de anorezie).

Daca aparenta este ca frantuzoaicele reusesc sa se mentina slabe, fara sa acorde prea mare interes acestui subiect, adevarul este ca si ele sunt afectate de schimbarile de greutate si depun eforturi active in a se mentine in forma.

Putem spune, deci, ca si frantuzoaicele se ingrasa; si ele se streseaza in legatura cu numarul de calorii consumate si cu orele de petrecut la sala. Dar ceea ce conteaza cel mai mult, ramane atitudinea fiecaruia fata de propria persoana si interesul acordat mentinerii unui corp sanatos si in forma – frantuzoaica sau nu, si tu poti avea o silueta perfecta, dar numai atunci cand vei constientiza ca adevarata frumusete vine intotdeauna din interior.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere imbracate in aluat

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Tigaie de toamna cu capac

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Tigaie de toamna cu capac
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de porc cu legume
1
Ciorbe

Ciorba de porc cu legume

Aceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!

Ciorba de porc cu legume
Ciorba de loboda
2
Ciorbe

Ciorba de loboda

O ciorba usoara si minunata de primavara!!!

Ciorba de loboda
Supa crema de spanac cu leurda
3
Supe de legume

Supa crema de spanac cu leurda

Pentru ca supa s-a dorit de post, nu am folosit stok/supa de carne, a fost o fiertura de legume asezonata la final cu ulei de...

Supa crema de spanac cu leurda
Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde
4
Supe de carne

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde

O supa de primavara, energizanta, o mancare usoara!

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde
Budinca de paste cu branza
5
Budinci

Budinca de paste cu branza

Este un desert pe care îl pregătesc des şi de care nu mă plictisesc. Se serveşte cald, pudrat cu zahăr.

Budinca de paste cu branza
Parteneri
Friptura marocana de berbecut
Bucataras.RO

Friptura marocana de berbecut

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de chef Yotam Ottolenghi. In mod special mi-am lasat cateva lamai bio sa se usuce....

Friptura marocana de berbecut
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Tort cu crema de iaurt moca si pere
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia