Michel Montignac s-a stins din viata


Michel Montignac s-a nascut in 1944 in Franta si de mic copil a avut probleme in ceea ce priveste greutatea. Acesta este si motivul pentru care si-a dedicat viata cercetarilor in domeniul nutritiei. Principala lui preocupare au fost metodele de a slabi care sa nu afecteze intr-un mod negativ starea generala de sanatate a celui care tine dieta.
Cercetarile sale s-au concentrat in mod deosebit asupra tratamentul diabetului, avand in vedere ca, potrivit studiilor, 80% dintre diabetici erau si supraponderali. S-a demonstrat ca un consum exclusiv de glucide cu nivel glicemic scazut ameliora aceasta boala.
Dieta Montignac a luat nastere in 1986 si a devenit foarte populara in anii '90, mai ales in Europa. De atunci nutritionistul a publicat peste 20 de carti in peste 18 milioane de exemplare, in 45 de tari.
Se presupune ca la nivel mondial aproape 30 de milioane de persoane au tinut dieta Montignac.

Metoda Montignac este impartita in doua etape. Prima etapa este cea a pierderii in greutate si presupune consumul unui anumit tip de carbohidrati (cu index glicemic foarte scazut) si cresterea aportului de proteine. A doua parte a dietei Montignac este etapa de stabilizare si prevenire.
Fiica celebrului nutritionist a declarat, dupa slujba de inmormantare, ca va face tot posibilul pentru a continua munca tatalui sau prin reeditarea cartilor si prin comercializarea la scara larga marca de produse alimentare pe care Michel Montignac a creat-o.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
4
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
5
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia