Cand ai in fata un platou incarcat de bunatati, parca nu te poti abtine sa mai iei o portie. Asteapta 10 minute inainte de a-ti mai pune o portie de cartofi sau lasagna. Stomacul are nevoie de putin timp pentru a-i semnala creierului ca este plin. Converseaza, spune o gluma, iar daca esti singur, citeste ziarul sau plimba-te prin casa. Daca esti inca flamand dupa aceasta perioada, mananca mai intai o salata sau cateva legume proaspete.Multa lume mananca tot ce este pe farfurie, indiferent cat de mari sunt portiile.
Desi ai fost invatat de mic sa mananci tot din farfurie, iata o strategie mai buna: mananca o portie mai mica apoi opreste-te. Este mai bine sa irosesti putina mancare, decat sa iti incarci stomacul.
Nu manca niciodata direct din cutie, castron sau platou. Pune-ti o portie pe o farfurie, apoi du platoul inapoi in frigider. Abia apoi aseaza-te si savureaza mancarea.
Iti plac portiile mari? Incarca-ti farfuria cu legume si salata cu un dressing usor sau mananca o portie mare de supa fierbinte. Aceste mancaruri cu putine grasimi si bogate in nutrienti se pot servi in cantitati mari fara nicio problema.
Foloseste o farfurie de salata in loc de o farfurie intinsa pentru a manca. Automat, vei pune mai putine alimente pe ea. Comanda portii mici
Cand comanzi mancare sau bautura la magazin/fast-food/restaurant cere cea mai mica portie din alimentele bogate in calorii. Exceptie pot face doar salatele sau legumele fara adaos de grasimi. Comanda o cafea mica, o prajitura foarte mica si caloriile nu iti vor "ingrosa" talia.
Cumpara sau prepara inghetata, dulciuri sau alte alimente bogate in calorii in portii de o persoana. In loc sa cumperi o "caldare" de inghetata, ia mai multe sandivsuri sau inghetate pe bat. Citeste intotdeauna etichetele, unele produse care par a f create pentru o portie si pentru o persoana sunt de fapt pentru 2-3 oameni. Nu citi caloriile la 100 de grame, ci caloriile pentru pachetul respectiv!
Daca iti vei micsora portiile destul de mult, vor aparea "poftele". Ca sa le faci fata, mananca un fruct, bastonase de morcovi sau ardei inainte de masa.
Cea mai buna solutie pentru a-ti reduce poftele este sa mananci o felie de pepene, o portocala, un mar sau chiar o rosie cu putina sare.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii