Consumand in mod regulat acest extraordinar condiment, care este o comoara a binefacerii, puteti fi siguri ca veti trai mai mult si veti fi mai sanatosi. Populatia care consuma usturoi in fiecare zi, nu stie de cancer. Usturoiul poate fi consumat in diferite moduri: in salate, cu masline, cu nuci, pisat pe paine cu ulei de masline.
Usturoiul este inzestrat cu impresionante proprietati medicinale care ii uimesc pe specialisti (cercetatori, biologi si medici) din intreaga lume. - Cu ajutorul usturoiului putem trata tuberculoza pulmonara, bronsita cronica, tuse: solutia alcoolica de usturoi duce la scaderea expectoratiei si amelioreaza starea generala; lasati la macerat 100 g de usturoi in 100 g de alcool de 90°, timp de doua saptamani. Agitati in fiecare zi flaconul. Strecurati lichidul cu multa grija. Se iau 20 pana la 30 de picaturi, de doua ori pe zi, dizolvate in putina apa. Din cauza timpului necesar macerarii, acest medicament se poate prepara dinainte, de exemplu, la apropierea iernii. - Un remediu foarte bun in tratarea diabetului: se curata patru catei de usturoi, se pun intr-un litru de alcool. Se lasa la macerat 15 zile. Se agita sticla in fiecare zi. Se strecoara. Se ia in fiecare dimineata, pe stomacul gol, cate o lingurita din acest preparat. Tratamentul se face timp de patru saptamani sau mai mult, daca este necesar. - Ameliorarea circulatiei sangvine: se zdrobesc 400 g de usturoi curatat si se pun intr-un vas continand o jumatate de litru de rachiu de cidru. Se lasa la macerat 15 zile intr-un loc insorit (de pilda, in spatele unei ferestre) si se agita in fiecare zi. Se filtreaza. Se iau cate 20 de picaturi, de doua ori pe zi, dizolvate in putina apa. - Pentru purificarea sangelui: o reteta simpla ne este propusa de Raymond Dextreit: se piseaza doi catei de usturoi, se acopera cu ulei de masline, se amesteca cu cateva frunze de patrunjel si se lasa pana a doua zi. Dimineata, la micul dejun, se ung felii de paine cu acest preparat si se consuma ca atare. - Usturoiul este un excelent vermifug: se pun trei catei de usturoi tocat intr-un vas cu apa clocotita (sau cu lapte clocotit). Se lasa la macerat toata noaptea. Se bea dimineata, pe stomacul gol. Se face aceasta cura timp de trei saptamani. Limbricii si oxiurii nu rezista acestui tratament. Persoanele care au probleme cu digerarea usturoiului nu trebuie sa excluda de la bun inceput acest aliment exceptional, ci sa procedeze treptat si cu prudenta, incepand, de exemplu, cu o jumatate de catel de usturoi in fiecare zi, timp de o saptamana, apoi un catel de usturoi pe zi, in urmatoarea saptamana. Uneori, chiar si stomacurile sensibile sfarsesc prin a-l tolera.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii