Totul despre cafea

Totul despre cafea


Datorita continutului de cofeina, cafeaua stimuleaza creierul uman si a devenit de-a lungul timpului unul din bunurile cele mai de pret ale omenirii.

- cantitatea de cofeina dintr-o ceasca de cafea depinde de tipul de boabe de cafea folosite, cum sunt ele prajite si cum sunt preagatite. O ceasca mica de cafea solubila are 65 mg de cofeina, iar o cafea normala 115 mg cofeina.

- Ziua Cafelei se sarbatoreste in Costa Rica, Irlanda si Japonia.

- dupa petrol, cafeaua este cel mai popular "bun" din lume.

- unui arbore de cafea ii trebuie aproape 5 ani sa ajunga la maturitate.

- cafeaua nu are calorii daca se consuma neagra, fara adaos de zahar, lapte sau alte produse.

- arborele de cafea "traieste" intre 60 si 70 de ani

- in lume se beau in jur de 1400 de milioane de cesti de cafea intr-o zi

- cafeaua protejeaza dintii de carii

- daca ai o durere de cap, o cafea te poate scapa de aceasta

- boala parkinson poate fi incetinita daca vei consuma cafea, la fel si ciroza

- daca ai astm, o ceasca de cafea iti poate imbunatati starea

- cofeina reduce riscul de cancer al pielii

- cafeaua reduce riscul dezvoltarii unui diabet de top 2 si bolilor cardiovasculare

Exista foarte multe varietati de cafea, unele dintre ele aromate puternic. Incearca diferite tipuri, pana gasesti cafeaua care ti se potriveste cel mai bine. Unele sunt fructate: cu gust de fructe de padure, ananas sau cocos, altele au aroma de alune, caramel sau vanilie. Incearca-le pe toate!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia