Aceasta substanta este un antioxidant si a revolutionat industria cosmetica: coenzima Q10. Singura problema este ca organismul nostru o produce pana la varsta de 25-30 de ani, apoi secretia scade, iar radicalii liberi distrug celulele. Astfel, imbatranim si odata cu varsta, apar tot felul de afectiuni.
Concluzia logica a specialistilor a fost ca daca putem sa suplimentam rezerva de Q10 vom putea obtine ceea ce omenirea a visat intotdeauna: tinerete fara batranete.
S-au creat multe suplimente alimentare care contin aceasta coenzima, insa medicii recomanda ca necesarul de antioxidant sa fie procurat direct din alimente!
Deci, pentru a fi in forma, pentru a ne mentine tineretea si vigoarea va trebui sa consumam alimente ce contin Q10, ca: pestele gras (macrou, sardine), carnea de vita, ouale, organele (inima, ficat, rinichi), uleiul de soia, arahidele.
Insa, mare atentie: prin prepararea termica, coenzima Q10 este inactivata! Deci alimentele ce contin acest antioxidant trebuie consumate crude, uscate sau murate.
Puteti folosi cu incredere si cremele care contin Q10, ele ajutand pielea sa-si mentina supletea si impiedica procesul de imbatranire.
Coenzima Q10 nu doar ca ne mentine tineri, ci actioneaza si asupra unor afectiuni ca: leucemia, durerile musculare, cancerul de colon, parodontoza, etc.
Q10 are extrem de multe beneficii asupra sanatatii noastre, mai ales daca obisnuim sa consumama alimentele ce contin acest antioxidant.
Q10 previne aparitia atacurilor de cord si a accidentelor cerebrale, incetineste deteriorarea arterelor si deci, imbatranirea!
Coenzima reduce tensiunea arteriala cu pana la 85%, intareste sistemul imunitar si ne mentine in forma, energici si plini de viata!
Deci, pentru o mai buna functionare a organismului, pentru o tinerete prelungita si o sanatate de fier, nu ocoliti pestele, carnea de vita la gratar, ouale fierte la micul dejun si inlocuiti uleiul de floarea-soarelui cu cel de soia!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii