In compozitia strugurilor se gasesc numarate vitamine cum ar fi A, B1, C, E, D si P, precum si fier, sodiu, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, clor, siliciu, mangan, arsen si crom. Datorita acestei compozitii fabuloase, strugurii sunt un adevarat medicament. Ei sunt folositi in tratarea unor afectiuni ca: hipertensiune, boli hepatice, biliare, digestie lenta, constipatie, tulburari hormonale la femei, anemie, etc. In perioada convalescentei, mai ales dupa bolile infectioase, strugurii sunt un aliment excelent pentru ca se digera foarte usor, repara ceea ce au distrus medicamentele folosite in tratament si normalizeaza digestia. Contraindicatii: strugurii nu pot fi consumati de cei care sufera de diabet, probleme renale grave, diaree cronica. Trebuie sa tii cont ca strugurii sunt foarte dulci si ingrasa, deci nu sunt recomandati intr-o cura de slabire. Un kg de struguri echivaleaza ca si valoare nutritiva cu 1,5 kg de mere, 2 kg de piersici sau 3 kg de potocale. Sucul de struguri sau mustul este indicat in diete, insa se recomanda indepartarea oricaror alte alimente dulci sau grase din alimentatie. In dieta cu must, odata cu pierderea kilogramelor, se elimina din organism si toxinele, fiind o dieta excelenta de detoxifiere. Totusi, strugurii pot avea si un efect neplacut asupra intestinului si de aceea se recomanda introducerea treptata a acestora in alimentatie. Dupa ce organismul s-a obisnuit, putem consuma pana la 1 kg de struguri pe zi. In alegerea lor, putem tine cont si de faptul ca strugurii rosii, atat coaja, cat si samburii, scad nivelul colesterolului din sange, iar continutul de acizi grasi ofera protectie vasculara. Strugurii pot fi folositi si extern, fiind o sursa de frumusete. Boabele de struguri strivite si puse intre doua comprese sterile indeparteaza porii inestetici de pe fata si ajuta la pigmentarea normala a pielii. Tonifierea pielii se poate obtine si cu o masca pe baza de must tinut la frigider si aplicat rece pe fata, intre doua comprese. Deci, in aceasta toamna, nu ocoliti strugurii, insa aveti grija la celelalte alimente pe care le consumati, sa nu va treziti cu cateva kilograme in plus peste noapte...
Si pentru a ne putea bucura de aroma strugurilor aici sunt cateva retete cu struguri:
Struguri la murat, Tarte cu fructe, mai multe retete cu struguri
Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanCiorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...
Ciorba ardeleneascaDulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereSalata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.
Salata cu oua si puiBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii