Leguma este extrem de gustoasa si nutritiva si se poate folosi la prepararea supelor, tocanitelor, budincilor si sosurilor. Dar, in principiu, bucatarii europeni recomanda consumul de sparanghel ca si garnitura la o friptura usoara, fara condimente, pentru a simti gustul bogat al legumei.
Daca vei consuma sparanghel in mod constant vei observa ca vei pierde cateva kilograme, deoarece acest este un bun diuretic, dar elimina si toxinele din tubul digestiv. Consumat in salate sau ceaiuri, acesta ajuta la detoxifierea organismului si la slabit! Este insa interzis pentru cei care sufera de boli ale aparatului urinar!
Sparanghelul contine vitamina B, K, A si C, acid folic, fibre, mangan, cupru, fosfor, sulf, potasiu si proteine. Complexul de vitamine B si fosforul ii confera proprietati stimulative si este folosit cu succes in cazul asteniilor, depresiilor, anemiei.
Sparanghelul are uimitoarea proprietate de a proteja arterele si previne aparitia artrosclerozei si a bolilor de inima.
Este indicat consumul acestei legume si femeilor insarcinate, deoarece micsoreaza sansele de imbolnavire ale fatului.
Sub forma de ceai, sparanghelul este un foarte bun depurativ, adjuvant in curele de detoxifiere si slabire. Se prepara sub forma de infuzie: 3 lingurite de sparanghel la 250 ml apa. Ceaiul se bea dupa masa, cel putin 10 zile.
Daca ceaiul nu este pe placul tau, poti consuma sparanghel in tot felul de mancaruri, care de care mai delicioase.
Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanCiorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...
Ciorba ardeleneascaDulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereSalata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.
Salata cu oua si puiBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii