Sparanghelul - o planta medicinala sau o delicatesa?

Sparanghelul - o planta medicinala sau o delicatesa?

    Leguma este extrem de gustoasa si nutritiva si se poate folosi la prepararea supelor, tocanitelor, budincilor si sosurilor. Dar, in principiu, bucatarii europeni recomanda consumul de sparanghel ca si garnitura la o friptura usoara, fara condimente, pentru a simti gustul bogat al legumei.

Daca vei consuma sparanghel in mod constant vei observa ca vei pierde cateva kilograme, deoarece acest este un bun diuretic, dar elimina si toxinele din tubul digestiv. Consumat in salate sau ceaiuri, acesta ajuta la detoxifierea organismului si la slabit! Este insa interzis pentru cei care sufera de boli ale aparatului urinar!

Sparanghelul contine vitamina B, K, A si C, acid folic, fibre, mangan, cupru, fosfor, sulf, potasiu si proteine. Complexul de vitamine B si fosforul ii confera proprietati stimulative si este folosit cu succes in cazul asteniilor, depresiilor, anemiei.

Sparanghelul are uimitoarea proprietate de a proteja arterele si previne aparitia artrosclerozei si a bolilor de inima.

Este indicat consumul acestei legume si femeilor insarcinate, deoarece micsoreaza sansele de imbolnavire ale fatului.
Sub forma de ceai, sparanghelul este un foarte bun depurativ, adjuvant in curele de detoxifiere si slabire. Se prepara sub forma de infuzie: 3 lingurite de sparanghel la 250 ml apa. Ceaiul se bea dupa masa, cel putin 10 zile.

Daca ceaiul nu este pe placul tau, poti consuma sparanghel in tot felul de mancaruri, care de care mai delicioase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia