Soia contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos. Produse din soia precum laptele, nu contin cantitati mari de calciu, dar isoflavonii ajuta la reducerea riscului aparitiei osteoporozei. Mai multe studii sugereaza faptul ca isoflavonii ajuta la impiedicarea produceri de fracturi si ca au un efect similar precum estrogenii in mentinerea tesutului osos. Soia contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos si indirect, dietele bogate in proteine animale conduc la eliminarea unei mari cantitati de calciu din organism. Inlocuirea proteinelor animale cu proteinele din soia contribuie la evitarea pierderii calciului din oase. Soia contribuie la eliminarea simptomelor menopauzei. Studii epidemiologice demonstreaza faptul ca in comparatie cu femeile occidentale, femeile asiatice sufera mai putin de bufeurile cauzate de menopauza. Aceste simptome ale menopauzei sunt cauzate de nivelul mic de estrogeni. Isoflavonii din soia prin efectul lor similar cu cel al estrogenului poate contribuii la reducerea aparitiei acestor simptome. Consumul de soia contribuie la reducerea riscului de apartie a bolilor de inima In tarile in care produsele din soia sunt sonsumate in mod regulat, rata aparitiei bolilor cardiovasculare este foarte scazuta. Cercetarile sugereaza faptul ca soia ajuta la prevenirea bolilor de inima prin reducerea colesterolului, prin densitatea mica de lipoproteine si prin prevenirea aparitiei placii in artere, fapt care ar putea conduce la aparitia infarct-ului. Soia previne aparitia anumitor tipuri de cancer Mai multe studii au indicat faptul ca un consum regulat de soia ajuta la pervenirea aparitia tiprutilor de cancer bazate pe hormoni, precum cancerul la san, la prostata si de colon. Soia este un aliment bogat in vitamine Produsele pe baza de soia, precum tofu si laptele de soia sunt foarte bogate in proteine. Aceste proteine sunt de buna calitate deoarece contin toti aminoacizii esentiali. Aminoacizii din soia se combina foarte bine cu aminoacizii din cereale. De aceea proteina din soia este foarte importanta pentru vegetarieni. Soia este de asemenea o sursa buna de lecitina si vitamina E. Acesti antioxidanti naturali previn oxidarea LDL a coloesterolului. De asemenea soia este bogata in magenziu, acesta jucand un rol important in functionarea oaselor a inimii si a arterelor.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii