Scoarta de arbore este taiata impreuna cu miezul ei si se lasa la uscat, apoi se ruleaza si se taie in functie de culoare si aroma.
Scortisoara se comercializeaza sub forma de foi rulate in batoane sau praf, iar cea mai deschisa la culoare este de calitate superioara. Mirosul este foarte puternic, iar gustul deosebit, dulce-amarui.
Scortisoara se foloseste in gastronomia internationala la diverse mancaruri pe baza de orez sau carne, in combinatii cu alte condimente sau in bucataria romaneasca la vinul fiert si la diverse prajituri.
Scortisoara este unul dintre cele mai vechi condimente din lume, insa este folosita cu precadere in Asia si India la diverse mancaruri, iar in Europa exclusiv la deserturi. A fost numita si condimentul zeilor, datorita aromei puternice, ce se ridica din ceaiurile indiene.
In India scortisoare se foloseste sub forma de fasii prajite in ulei, la care se adauga rosii, ceapa sau iaurt si se fierb la foc mic. Poate fi un sos excelent pentru orez!
In majoritatea tarilor europene, scortisoare se foloseste sub forma de pudra, care se adauga cu putin timp inainte ca mancarea sa fie servita, pentru ca prin fierbere devine amaruie.
Iata mai jos cateva retete pe baza de scortisoara:
Prajitura cu mere si sirop de scortisoara
Corn cu nuca si scortisoara
Budinca de orez cu vin si scortisoara
Prajitura cu gris si scortisoara
Gris cu scortisoara
Miel / Berbec cu gutui
Vinete gratinate
Churros, eclero-gogoasa mexicana
Rata cu mere la cuptor
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii