Ridichea neagra este mai mare decat ridichea obisnuita si are un gust distinct, usor iute. Ea contine rafanol, vitaminele B si C, magneziu, fier si calciu, iod.
Consumul acestei legume este indicat in litiaza biliara, insuficienta hepatica, afectiuni pulmonare, tuse, reumatism, guta, artrita, astm, alergii si eczeme.
Consumul de ridichea neagra poate avea si efecte secundare, cum sunt respiratia urat mirositoare si balonarile, astfel atunci cand va ganditi sa urmati o cura sau un tratament cu ea, cereti sfatul medicului.
Ridichea neagra contine 3/4 din cantitatea zilnica recomandata de vitamina C, creste imunitatea organismului, te apara de boli si infectii si are un efect tonic, detoxifiant. Este foarte buna si pentru copii, ajutand la fixarea calciului. In plus, scade colesterolul si previne aparitia bolilor de inima.
Cea mai importanta proprietate a ridichii negre este faptul ca ajuta in drenajul ficatului si vezicii biliare, precum si in eliminarea toxinelor din organism.
Se poate consuma cruda in salate sau data pe razatoare, cu putin zahar. In bucataria franceza este o garnitura excelenta pentru somon, ficat de gasca sau avocado.
Pentru cei aflati la dieta, trebuie cunoscut faptul ca ridichea stimuleaza apetitul si nu trebuie consumata in cantitati mari. Doza zilnica recomandata pentru tratarea diverselor afectiuni este de 100 pana la 400 ml suc de ridiche, insa poate provoca tulburari digestive. Daca va "arde" pe stomac, este indicat sa opriti imediat cura!
Ridichea neagra se curata de coaja, se zdrobeste si sucul pe care il lasa se bea pe stomacul gol, pentru toate afectiunile ficatului si bilei. Se poate consuma si macerata in vin alb, contra artrozei.
Pentru tuse persistenta se face un amestec de bucati mari de ridiche si zahar, pana lasa un sirop gros, care se consuma cate 2-3 lingurite pe stomacul gol, timp de 2-3 saptamani.
Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanCiorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...
Ciorba ardeleneascaDulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereSalata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.
Salata cu oua si puiBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii