Stim cu totii ca prin fierbere, legumele si fructele pierd din mineralele si din vitaminele pe care le contin.
Ei bine, in cazul porumbului, vitaminele si aminoacizii se pastreaza intr-o proportie foarte mare, ceea ce il face extrem de benefic pentru sanatatea noastra. De asemenea, in cazul in care ati trait cu impresia ca porumbul fiert ingrasa, aflati ca nu este deloc asa, acesta ajutand in curele de slabire. Iata si care sunt cele mai importante beneficii pe care le are porumbul fiert asupra sanatatii: - Concentratia mare de vitamina E scade nivelul colesterolului. - Porumbul contine un antioxidant numit acid ferulic. Acesta este un agent anticancerigen eficient in combaterea cancerului la san si la ficat. - Totodata, porumbul fiert previne si cancerul la plamani, datorita unui carotenoid numit beta-cryptoxanthin.
- O cura de 2 saptamani cu porumb fiert previne insomniile si starile de oboseala. - Consumul de porumb fiert ajuta la pierderea kilogramelor nedorite deoarece grabeste arderea grasimilor. - Porumbul este bogat in fibre, de aceea ajuta la reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, este un bun diuretic si previne retentia de apa. - Consumul zilnic de porumb fiert poate incetini imbatranirea creierului, datorita thiaminei pe care o contine in cantitati mari. Totodata, previne aparitia bolii Alzheimer. - Porumbul fiert ne fereste de accidentele vasculare si scade riscul de infarct. Substantele din porumbul fiert ajuta la cresterea elasticitatii vaselor de sange, imbunatatind circulatia. - Previne anemia, avand din plin vitamina B12, fier si acid folic. Surse articol: organicfacts.net
Sursa foto: animalnewyork.com, georgianjournal.ge
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii