Piersicile: fructe parfumate de vara

Piersicile: fructe parfumate de vara

Piersicile sunt considerate adevarate comori ale naturii atat datorita faptului ca sunt extrem de savuroase cat si pentru ca aduc nenumarate beneficii sanatatii. In China, la patria piersicilor, aceasta a fost intotdeauna un simbol al longevitatii si una din componentele “elixirului tineretii vesnice”. Chiar daca in nenumarate diete regasim ideea ca un trai sanatos presupune renuntarea la multe delicii, in ceea ce priveste piersica nu exista replica in acest sens. Piersicile sunt recomandate copiilor, precum si persoanelor slabite dupa boala pentru a-si imbunatati pofta de mancare,fiind un produs foarte usor de digerabil. Se spune ca piersicile imbunatatesc functia secretoare a stomacului, digestia. La fel ca si nectarinele sau caisele, piersicile au un continut bogat in vitamina A, B1, B2 si C, dar si in minerale, fosfor, fier si potasiu. 100 g piersici mai contin 0,7 g proteine, 0,09 g lipide, 11,10 g car­bo­hi­drati, 2 g de fibre, 5 mg de calciu, 0,11 mg de fier, 7 mg de magneziu, 12 mg de fos­for (ajuta la mentinerea sana­tatii celulelor nervoase), 197 mg de potasiu, 0,14 mg de zinc, 0, 068 mg cupru, 0,047 mg de potasiu, 6,6 mg vitamina C.
Datorita continutului mare de zahar si hidrati de carbon, acest fruct furnineaza cantitati semnificative de energie organismului nostru. Fosforul din compozitia piersicii are un beneficiu incontestabil in tratarea afectiunilor nevrotice. Datorita continutului mare de vitamine, piersica contribuie la echilibrarea sistemului nervos, cresterea sistemului imunitar si usureaza sinteza hemoglobinei. De asemenea, piersicile sunt considerate laxative usoare, fapt pentru care sunt recomandate in curele de slabire si tratarea constipatiei atat de suparatoare. Cum alegem piersicile? Atunci cand ne aflam la standul de fructe si dorim sa cumparam piersici este bine sa fim pretentiosi. O piersica buna trebuie sa aiba o aroma imbietoare. De aceea, fructele fara acel miros specific ar trebui evitate, deoarece ar putea fi seci sau foarte apoase si fara gust. Depozitatrea lor trebuie facuta intr-un mediu corespunzator si optim, deoarece piersicile sunt foarte sensibile. De aceea, cel mai bine ele se tin in frigider una langa cealalta. Se recomanda si o cura de piersici, timp de doua saptamani, in locul micului dejun se consuma 4 piersici proaspete, cu coaja, bine spalate. Parfumul si gustul usor acrisor face ca piersicile sa fie perfecte in retete de prajituri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale
Bucataras.RO

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Tortul de ziua mea! Un tort elegant, frumos, gustos si foarte laudat...aromele spun totul!!!

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce