Pepenele galben – deliciul sanatatos

Pepenele galben – deliciul sanatatos

Pepenele galben: Sursa de acid folic Pepenele galben contine o cantitate considerabila de acid folic, un element important pentru dezvoltarea si intretinerea celulelor, precum si pentru prevenirea anemiei. Deficitul de acid folic poate duce la intarzieri in cresterea intrauterina, defecte congenitale ale nou-nascutilor si probleme in dezvoltarea psihica si mintala din primii ani de viata. Femeile gravide sau cele care isi doresc un copil, alcoolicii, pacientii ce iau tratament anti-convulsiv si persoanele ce sufera de anemie ar trebui sa consume alimente care sa le ofere o cantitate considerabila de acid folic.   Continut crescut de carotenoizi Pepenii galbeni au un nivel ridicat de carotenoizi, pigmenti galbeni, portocalii sau rosii, sintetizati de către plante. Consumul de carotenoizi te poate proteja impotriva bolilor cardiovasculare si a unor tipuri de cancer. De asemenea, carotenoizii te ajuta sa ai o vedere mai buna. Aport de vitamina C Fiind o sursa importanta de vitamina C, pepenele galben te poate ajuta sa scapi de problemele cauzate de lipsa acesteia. Vitamina C favorizeaza cresterea si repararea tesuturilor din organism, a tendoanelor si a vaselor de sange. Contribuie la formarea colagenului si actioneaza ca antioxidant, stopand imbatranirea prematura si ajutandu-te sa ai un ten mai frumos si mai sanatos.   Sursa de potasiu Potasiul este un element necesar pentru majoritatea proceselor ce au loc in organismul uman. Alaturi de sodiu, calciu si magneziu, are un rol central in propagarea energiei in interiorul organismului. De asemenea, potasiul este esential pentru buna functionare a tractului gastro-intestinal si contribuie la contractiile muschilor si ale inimii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pizza cu ton si ciuperci
1
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
2
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
3
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
4
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
5
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce