Da, stiu, "medicamente naturale" suna foarte nenatural, si totusi, aceste mici fructe au atat de multe proprietati ca se numara printre cele mai sanatoase fructe pe care natura ni le pune la dispozitie. Murele intaresc imunitatea Datorita vitaminelor, murele previn bolile cardiovasculare, cresterea peste masura a presiunii sanguine, ajuta la absorbtia fierului si reduc riscul anemiei, in plus au o cantitate considerabila de vitamina C. Indeparteaza riscul de hemoragii Mici si negre, murele sunt bogate in fibre datorita semintelor mici, prin comparatie cu alte fructe. Ele contin si multe proteine, aproximativ 16g la 100 g de fructe.
Consumul de mure este recomandat si persoanelor care au suferit interventii chirurgicale, deoarece sunt bogate in tanini. Aceste substante intaresc si vindeca tesuturile afectate, contracta vasele de sange si indeparteaza riscul unor posibile hemoragii. Murele au cantitati mari de antocianine Despre mur se spune ca este unul dintre cei mai mari inamici ai cancerului, datorita antocianinelor continute de fructe, fapt dovedit stiintific. Acestea sunt substantele ce ofera culoarea aproape neagra a murelor si care au proprietati antioxidante. Murele: Indicate gravidelor In vremuri indepărtate exista obiceiul ca gravidele sa manance mure pentru a preveni defectele fatului. Motivul pentru care o femeie insarcinata ar trebui sa aiba frecvent in dieta mure este acela ca aceste fructe contin acid folic, cunoscut si sub numele de vitamina B9, una dintre cele mai bune substante pentru organism. Acelasi acid folic ajuta la diviziunea si cresterea celulelor. Murele - Sursa naturala de salicil Murele contin salicil, substanta activa regasita in aspirina. Prin urmare, au efecte antiinflamatorii. Persoanele cu toleranta scazuta la aspirina trebuie sa fie moderate in consumul de mure.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii