Din cele 500.000 de persoane pe care s-a realizat studiul, cei care au consumat mancare picanta de doua ori pe saptamana au avut cu 10% mai putine sanse de a dezvolta boli care sa le puna viata in pericol. La cei care au consumat de trei ori pe saptamana mancare picanta, riscul aparitiei unor boli periculoase a scazut cu 14%. Studiul a fost realizat pe subiecti cu varste intre 35 si 79 de ani, din 10 regiuni diferite ale Chinei. Iar in cei 7 ani au fost inregistrate 20.224 de decese. Studiul a fost publicat marti, 4 august, in British Medical Journal, insa este vorba doar despre o lucrare observationala, nu una stiintifica. Cu toate acestea, Nita Forouhi, profesor la Universitatea Cambridge, a declarat ca exista numeroase studii stiintifice care arata beneficiile consumului de ardei iute, datorita continutului mare de capsaicina - o substanta bioactiva cu proprietati antioxidante, antiinflamatorii si anticancerigene. De asemenea, s-a mai constatat ca cei care au consumat ardei iute proaspat, nu sub forma de pudra, au fost mai putin predispusi unor decese cauzate de cancer, boli de inima si diabet. Citeste si despre beneficiile mancarurilor picante Sursa foto si articol: cnn.com
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaTortul de ziua mea! Un tort elegant, frumos, gustos si foarte laudat...aromele spun totul!!!
Desert tort profiterol cu ciocolata si portocaleReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii