Pastreaza sanatatea plamanilor Kiwi contine mai multa vitamina C decat portocalele si este deosebit de eficace impotriva problemelor respiratorii, cum ar fi dificultatile de respiratie, astmul si tusea. Cercetatorii spun ca persoanele care consuma kiwi scapa mai rapid de raceli si au mai putine probleme respiratorii. Regleaza glicemia Fibrele continute de kiwi ajuta mancarea sa inainteze intr-un ritm normal prin sistemul digestiv si regleaza absorbtia de zahar, evitand ca nivelul glicemiei sa fie prea scazut sau prea ridicat.
Mentine sanatatea aparatului digestiv Fibrele din kiwi contribuie la trecerea alimentelor din stomac catre intestinul gros intr-un ritm normal, ceea ce ajuta aparatul digestiv sa nu fie suprasolicitat. Intareste sistemul osos si tesutul conjunctiv Vitamina C continuta de kiwi este un antioxidant indispensabil care circula prin corp, neutralizand radicalii liberi cu care intra in contact. Radicalii liberi pot afecta celulele sanatoase, provocand inflamatii la nivelul oaselor si tesutului conjunctiv. Din acest motiv, Vitamina C poate reduce severitatea simptomelor de artrita reumatoida sau osteoartrita. Kiwi este, de asemenea, o sursa imortanta de potasiu, element ce previne slabirea sistemului osos. Previne cancerul Stresul excesiv oxidativ provocat de radicalii liberi este asociat cu mai multe tipuri de cancer, cum ar fi cel pulmonar, bucal, de gat, de colon, de stomac si de esofag. Vitamina C din kiwi protejeaza corpul de acest stres oxidativ si ajuta vitamina E – un alt antioxidant – sa se mentina la un nivel ridicat. Intareste sistemul cardiovascular Studiile au descoperit ca o dieta bogata in fibre poate reduce nivelul colesterolului si poate scadea riscul aparitiei bolilor de inima. Kiwi contine fibre si vitamina C, un antioxidant puternic care protejeaza corpul de radicalii liberi ce pot provoca stres oxidativ si pot duce la o serie de afectiuni medicale severe, cum ar fi arteroscleroza. Vitamina C are capacitatea de a scadea valoarea tensiunii arteriale, reducand astfel sansele de dezvoltare a hipertensiunii arteriale, precum si a bolilor cardiovasculare. Vitamina C asigura, de asemenea, dilatarea vaselor de sange, prevenind astfel arteroscleroza, colesterolul ridicat, insuficienta cardiaca si angina pectorala. Consumul zilnic de kiwi poate reduce cantitatea trigliceridelor, evitand formarea cheagurilor de sange si protejand sanatatea cardiovasculara. Kiwi este o sursa excelenta de vitamina E, magneziu, potasiu si cupru, elemente ce protejeaza sistemul cardiovascular.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii