Sub forma de tarte, salate de fructe, in combinatie cu inghetata sau sub forma de shake, acestea sunt alegerea cea mai rapida si sanatoasa pe care o putem integra in meniul de imunizare pentru vara asta: Ciresele sunt considerate super-fructe datorita proprietatilor variate anticancerigene, antiinflamatorii, energizante si regeneratoare, facand parte din lista celor mai bogate 20 de alimente bogate in antioxidanti. Acestea au un nivel ridicat de antocianina, un puternic antioxidant ce neutralizeaza actiunea radicalilor liberi, ofera protectie impotriva infectiilor si care ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Mai mult, ciresele sunt bogate in vitaminele A, C si fibre si contin de 19 ori mai mult betacaroten decat capsunile si afinele, fiind adesea recomandate pentru detoxifierea organismului si in special a rinichilor. Caisele - reprezinta o sursa esentiala de fibre si beta-caroten, ce asigura stimularea activitatii cerebrale si protectie impotriva celulelor canceroase si a bolilor de inima. Totodata, datorita nivelului ridicat de fier, potasiu si mai ales vitamina A, caisele ajuta la imbunatatirea acuitatii vizuale si redarea stralucirii pielii. Ardeii - indiferent de culoarea lor, ardeii constituie o sursa bogata de vitamina E, cunoscuta pentru proprietatile de regenerare a pielii si parului. Totodata, enzimele din ardeiul gras precum luteina, protejeaza ochii impotriva cataractei si a degenerarii maculare ce poate aparea odata cu inaintarea in varsta. La acestea se adauga vitamina C, betacaroten, zincul si magneziul, benefice pentru intarirea imunitatii, stimularea functionarii glandei suprarenale si a functiei digestive. Piersicile - sunt ideale pentru prevenirea imbatranirii premature datorita flavonoizilor si betacarotenului din compozitie. Aceste fructe nu sunt doar savuroase, ci au si proprietati curative deosebite, datorita varietatii de vitamine ( A, C, E, K, complexul de vitamine B) si a acidului chlorogenic – un antioxidant cu puternic rol antiinflamator, imunostimulator si anticancerigen. Cea mai importanta cantitate de nutrienti a piersicilor se regaseste in pielita si pulpa acesteia. Pepenele rosu – pe langa gustul racoritor si senzatia de satietate pe care o aduce, pepenele rosu este cunoscut si pentru efectele sale antioxidante intense si pentru cantitatea bogata de fito-nutrienti ce ajuta la stimularea anticorpilor, eliminarea mai rapida a toxinelor si cresterea nivelului de energie. Compozitia sa, in care predomina apa si mai putin caloriile, include si surse importante de vitaminele A, C, betacaroten, potasiu si complexul de vitamine B. Porumbul: are la baza un mix de minerale variate precum, potasiu, fosfor, mangan, cupru, dar si vitaminele C si E, ceea ce-i confera statutul de cereala complexa pentru protejarea sistemului imunitar. Acesta previne dementa, diabetul, hipertensiunea si cancerul, antioxidantii continuti impiedicand si aparitia tumorilor, datorita anihilarii efectelor radicalilor liberi. De asemenea, tiamina continuta de porumb are efecte benefice asupra memoriei, functiilor cognitive si sanatatii nervoase. Fructele de padure: (zmeura, afinele, murele, coacazele) sunt o sursa importanta de resveratrol, cel mai puternic antioxidant cunoscut, ce scade nivelul „colesterolului rau” si creste nivelul „colesterolului bun”. Resveratrolul impiedica inmultirea celulelor cancerigene si stimuleaza inmultirea celor sanatoase din organism, ajutand totodata si circulatia sangelui, intrucat scade vascozitatea sangelui. Fructele de padure sunt si un remediu natural impotriva imbatranirii premature, contribuind la mentinerea elasticitatii pielii. Vitamina C, cuprul, seleniul, zincul si fierul sunt alte proprietati din fructele de padure ce ajuta la intarirea si stimularea sistemului imunitar. Rosiile: raman o sursa importanta de vitamine si minerale (A si C, E, K, mangan, cupru si zinc) dar si antioxidanti cu rol anticancerigen: carotenoide, licopeni si flavonoizi. Combinatia deosebita a acestor nutrienti asigura mentinerea sanatatii pielii, reglarea glicemiei din sange, prevenirea afectiunilor biliare sau renale si pierderea excesului de kilograme. Insa, pentru a mentine ridicate barierele sistemului imunitar, dieta zilnica a fructelor si legumelor de vara trebuie sustinuta si de suplimente naturale care sa completeze aportul necesar de vitamine necesar organismului. Vita Grapes este suplimentul natural Ropharma destinat intaririi sistemului imunitar. Acesta este obtinut din struguri, o sursa importanta de reveratrol ce asigura protectie antioxidanta (capteaza radicalii liberi raspunzatori de efectele nocive asupra organismului), intarirea imunitatii si mentinerea sanatatii organismului
Suplimentul alimentar poate fi achizitionat in farmaciile din toata tara sau de pe site-ul www.ropharma-healthcare.ro la pretul de 16,28 lei.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii