De ce sa cumparam rodii


Sfaturi utile

Desi este considerata un aliment al perioadei moderne, rodia se regaseste de secole in alimentatia oamenilor din Orientul Mijlociu, India sau China.


Alegerea rodiilor potrivite

Atunci cand doriti sa cumparati rodii, alegeti fructele mai grele deoarece este un semn ca semintele sunt pline cu lichid si gata pentru a fi consumate sau folosite pentru sucuri naturale. Alegeti fructele care au o coaja de o culoare uniforma pentru a le evita pe cele cu crapaturi. Prezenta unor mici pete pe coaja este acceptabila.

Cat timp putem pastra rodiile

Depozitati rodiile intregi pana la 2 saptamani la temperatura camerei sau timp de o luna in frigider. Semintele pot fi tinute 2 saptamani in frigider, intr-un invelis in care sa nu patrunda aerul.
Pentru a ingheta semintele, separati-le de membrana alba si asezati-le pe o bucata de hartie cerata. Acoperiti-le cu o alta bucata de hartie cerata si puneti-le la inghetat 2 ore. Dupa aceea, puneti-le intr-o punga inchisa ermetic, in congelator. Pot fi tinute astfel pana la un an.

Sugestii pentru servire

Imprastiati semintele pe salate pentru a le da culoare.
Serviti semintele impreuna cu deserturi ca bezele sau panna cotta
Adaugati un strop de sirop de rodii la sampanie pentru a obtine un cocktail spectaculos.
Inainte sa incepeti, studiati ghidul nostru despre cum sa prepari rodiile.

Alte articole recomandate

Leurda sau usturoiul salbatic

Sparanghelul

Urzica

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia