Ciresele, beneficii aduse organismului

Ciresele, beneficii aduse organismului

Datorita continutului bogat in substante active, ciresele remineralizeaza organismul, favorizeaza digestia, limiteaza procesele inflamatoare, favorizeaza transpiratia, amelioreaza starile febrile, previne sau elimina procesul gripal.

Ciresele dulci contin: apa (75-89%), zaharuri (7,7-16,8%), acizi (0,49-1,37%), pectine (0,06-0,39%), substante tanoide, saruri minerale (de potasiu, fier, calciu, magneziu, etc.), provitamina A, vitaminele B1, B2, C, E, P, B6, acid pantotenic, vitamina PP, etc.

Decoctul din cozi de cirese (sau de visine) se prepara dintr-un pumn de codite (pedunculi) la 0,6 litri apa rece. Se fierb 15-20 de min., apoi se indulceste si se bea caldut, in cursul unei zile, in 3-4 reprize. Are efect diuretic. Da rezultate bune in afectiuni ale rinichilor si ficatului. Actiunea diuretica a coditelor de cirese sau de visine creste daca li se adauga frunze de merisor, coada calului si frunze de mesteacan. Cleiul format pe scoarta ciresului se foloseste in tratarea artritelor. Aceste cleiuri, dizolvate in apa, dau o solutie numita „lotiune contra pecinginii”. Pecinginea este o boala de piele contagioasa, caracterizata prin eruptie cu basicute care, prin uscare, lasa niste pete scortoase, ce produc mancarime.

De asemenea, cireasa este „prietena” tenurilor uscate si obosite. Va puteti prepara si singure acasa o masca din cirese strivite cu mixerul pe care o veti lasa sa actioneze circa 20 de minute. Substantele nutritive actioneaza in aceast timp asupra pielii dupa care se clateste fata cu apa minerala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia